Nermin Dedukić/Maglajinfo.com
kolumna mi 1030

Huk s tribina prolomit će se Gradskim stadionom

Zabit ćemo gol koronavirusu i slaviti zajedno u Natronovom domu

26.03.2020. 14:26 0

Gradski stadion Maglaj ili kako ga navijači zovu Natronov dom ljepši je nego ikad prije i nestrpljivo čeka da ponovo ugosti nogometaše Natrona i da se njime prolomi huk navijača s tribina.

Situacija u vezi s koronavirusom odgodila je sve sportske aktivnosti u Bosni i Hercegovini ali i širom starog kontinenta i svijeta. Nogomet, rukomet, košarka... ne igraju se, treninga nema a sportski objekti izgledaju tužno i ''zjape'' prazni te čekaju na bolje dane koji će neupitno doći.

Nogometni klub Natron još od 1926. godine pobjedama i porazima, veseli i donosi tugu na lice navijača, maglajsku raju koja je vikendom osim izletišta i tržnih centara redovno posjećivala Gradski stadion Maglaj i istoimenu Sportsku dvoranu.

Utakmica nema, navijači su većinom u domovima, ali stadion je tu, na starom mjestu i nestrpljivo čeka ponovo ugostiti nogometaše i navijače čiji će se se huk ponovo prolomiti s tribina Natronovog doma, obnovljenog i ljepšeg nego ikada prije.  

Zelena trava Gradskog stadiona i svjetla ulica našeg grada u ovom sivom vremenu ulijevaju optimizam da ćemo se što prije probuditi iz ovog ružnog sna i ponovo iz sveg glasa povikati ''Hajmooo Natroon...''.

Trenutke vremena koji će doći nakon pandemije koronavirusa cijenit ćemo više. Svaki odlazak u Natronov dom, svaki aplauz, svaki pogodak, svaki zvuk sudijske pištaljke...

Zabit ćemo gol i koronavirusu, poštovat ćemo preporuke i naredbe, a kada sve ovo bude jučer, pobjedu ćemo u Natronovom domu slaviti kao nijednu prije.

Do skorog viđenja u Natronovom domu, pogledajte kako on izgleda kroz objektiv Amira Krpića. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.