Mladi i perspektivni muzičar

Adnan Bašić, maglajlija sa preko milion pregleda na YouTube-u

31.01.2014. 23:31 0

Priča je ovo o maglajliji koji se doslovno probio kako na YouTube video servisu tako i među maglajskom publikom koja zna ko je i čime se bavi ovaj mladi i perspektivni muzičar.

Zove se Adnan Bašić ima osamnaest godina i učenik je 4. razreda Elektrotehničke škole u Maglaju.

 

"Od malih nogu svoj život posvetio sam muzici. Sviram klavijature i pjevam, trudim se svakim slijedećim danom koji osvane da postanem bolji i sigurniji, najprije tako što svoje slobodno vrijeme koristim vježbajući, a sve kako bih na svojim nastupima publici pružio ugodno i zabavno druženje", govori Adnan Bašić na početku razgovora za naš portal.

 

Adnan se prije nekoliko godina počeo doslovno probijati na raznim festivalima na kojima je učestvovao, a zatim su uslijedili pozivi i na raznorazne manifestacije. Kako govori ovaj mladi maglajski muzičar na svojim nastupima prilagođava se osobama koje su tu prisutne.  

 

"U potpunosti se prilagođavam publici i ambijentu u kome radim, odnosno pjevam, a pri tome se trudim da repertoarski doslovce pokrijem publiku od 7 do 77 godina", priča Adnan.

 

Prije nekoliko sedmica Bašić je na profilu kojeg ima na popularnom YouTube servisu prešao brojku od milion pregleda. 

 

"U slobodno vrijeme snimam cover-e pjesama koje postavljam na YouTube. Ideja mi je sinula gledajući balkanske vlogere i neke muzičare koji su već tada bili poznati na YouTube-u tako da sam i ja sam odlučio probati snimiti par cover-a, te sam čekao reakcije. Istovremeno snimam audio i video materijal, koji obrađujem u svom malom kućnom studiju."

 

Na Adnanovom kanalu mogu se poslušati pjesme raznih stilova, ali između ostalih balade se najviše ističu. U svojim cover-ima Adnan pokušava iznijeti svu emociju iz pjesme. Također i video sadržaj Adnan pokušava koliko toliko prilagoditi pjesmi, da bi gledaoci i vizuelno osjetili energiju i emociju pjesme.

 

"Drago mi je kada vidim da su moji cover-i prihvaćeni od strane slušalaca i veselim se svakom novom pregledu na YouTube-u. Od kako sam počeo objavljivati covere na popularnom YouTube-u, dakle krajem 2012 godine do ovoga trenutka skupio sam 1 milion 189 hiljada i 460 klikova na svojim klipovima. Kada sam počeo sa snimanjem cover-a, nisam ni pomislio da će moji klipovi za relativno kratko vrijeme postati toliko gledani", bez lažne skromnosti priča Adnan.

 

"Kao i svi pjevači amateri, nadam se prilici u nekom od gledanih televizijskih music show-ova kako bih pokazao još većem broju ljudi svoj talenat, također želja mi je izdati par autorskih pjesama za neku poznatu produkcijsku kuću. U skorijoj budućnosti planiram se prijaviti na takmičenje "Prvi glas sevdaha" koje organizuje ekipa televizijske kuće TV1", zaključuje Adnan. 

 

Ovim putem maglajinfo.com tim želi Adnanu još mnogo miliona pregleda na youtube-u te mnogo uspjeha u budućnosti. Maglaj će se ponositi tobom. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.