sportzdk.ba
magazin showbiz 2133

Advan Kadušić, U-17 reprezentativac BiH maglajskih korijena

5.04.2014. 22:08 0

Porodica Kadušić porijeklom je iz Domislice kod Novog Šehera, općina Maglaj, a životni put Advanovog babu Bahriju, odveo je u Bosansku Krajinu. Ovo je priča o Advanu Kadušiću, kadetskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine maglajskih korijena koji je prve nogometne korake napravio u Sanici.

„Počeo sam sa 6 godina igrati u NK Omladinac iz Sanice. Prvi trener mi je bio Edin Babović. Prošao sam sve selekcije Omladinca, odakle sam 2012. godine prešao u Krajinu iz Cazina“, priča Adnan.

 

Advan je rođen 14. oktobra 1997. godine a svoje minute zabilježio je igrajući u Omladincu i Krajini. Tamo je igrao špica, a nekada je igrao i poziciju lijevog krila. Njegove igre krasila je efikasnost, bio je prvi strijelac Omladinske lige BiH grupa „Zapad“, a dobre igre u dresu Cazinjana nisu ostale nezapažene.

 

„Prošlog ljeta sam prešao u redove Sarajeva i trenutno nastupam za kadete kod trenera Esada Selimovića. Dobio sam novu ulogu, igram na poziciji desnog bočnog i dobro mi ide“, kaže 17-godišnji Kadušić.

 

Da je s pravom zadovoljan, govori i poziv selektora U17, kadetske reprezentacije BiH Sakiba Malkočevića na Advanovu adresu. Nedavno je s uspjehom igrao za ovu selekciju na turniru tzv. elitnog kruga kvalifikacija za EP „U17“. Reprezentacija BiH u Škotskoj je osvojila 2. mjesto, pobijedivši Rumuniju (1:0) i Belgiju (3:0).

 

„Šteta što smo prvu utakmicu igrali sa domaćinima Škotskom, sigurno je da bi ih pobijedili da smo se sastali na kraju turnira. Pokazali smo da ova generacija ima potencijal, zadovoljan sam kako sam igrao. Dobio sam pohvale i selektora i to mi je podstrek da sa predanim radom nastavim i u narednom periodu“, zaključuje Advan Kadušić, nogometaš čiji je uzor u nogometu Cristiano Ronaldo i pred kojim je sigurno svijetla budućnost.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.