www-e-turneja.com
magazin showbiz 1561

Amer Međić za Vas!

21.09.2013. 02:02 0

U cjelosti Vam prenosimo intervju Amera Međića za www-e-turneja.com. Mladi maglajski interpretator i učesnik showa ZMBT 6 govorio je o svojoj ljubavi koju gaji prema muzici te svojim očekivanjima kada je u pitanju nova sezona ZMBT 6!

Od kada se baviš muzikom?

Oduvijek sam osjećao ljubav prema muzici. Sa dvanaest godina sam se odlučio prijaviti na festival ” Malo Ljeto ” u Maglaju gdje sam pobijedio i tako je sve počelo.

 

Kako si se odlučio prijaviti na ZMBT?

Redovno sam gledao svih 5 sezona ovog showa i onda sam odlucio da je pravi trenutak da se prijavim i postanem takmicar. Mislim da je to odlicna prilika za mlade koji zele da se bave muzikom.

 

Koji žanr muzike preferiraš? 

Hmm, najviše volim da pjevam narodnu muziku, ali često znam zapjevati i nešto zabavno.

 

Koje tvoja inspiracija?

Najviše me inspiriše naravno sama ljubav prema muzici,i to što je muzika od početka sastavni dio mog života. Pjevanje je način iskazivanja emocija i način na koji se opuštam.

 

Imaš li ranijeg iskustva u pjevanju?

Da, imam iskustva.. Prijavljivao sam se na mnoge festivale narodne i zabavne muzike, a neki od njih su: festival “Raspjevana jesen” , “Studentsko ljeto” , itd.

 

Smatraš li da predstavljaš sebe ili čitav grad?

Prvenstveno predstavljam sebe, ali naravno da predstavljam i svoj grad. Sve ovo ne bih postigao bez svojih roditelja, svojih prijatelja,rodbine,poznanika i sugradjana koji me bodre i podrzavaju.

 

Po tebi šta jedna zvijezda treba da ima?

Prije svega,jedna zvijezda treba da bude talentovana osoba,da vjeruje u sebe,bori se za svoje mjesto,da ima cilj i zna šta želi. Pored toga,treba da bude zabavna,komunikativna i osoba puna pozitivne energije.

 

Da li misliš da možeš ući u finale show-a?

Mislim da je još rano o tome govoriti, jer ima mnogo talentovanih takmičara. Ja ću se truditi da dam sve od sebe i da aBd udjem u finale.

 

I za kraj poruka našim vjernim čitaocima!

Pa volio bih da čitaoci prepoznaju prave talente i naravno da nas sve podrže. Osim toga,poručio bih svim mladim koji imaju talenta da se prijave na ZMBT, jer se neće pokajati. Pozdrav, želim Vam svako dobro!

Vaš Amer.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.