Kerim Zeljković na Studentskom Ljetu u Maglaju

19.01.2014. 13:56 0

Kerim Zeljković 2013. godine učestvovao je na festivalu 'Studentsko Ljeto' u Maglaju, dobio je nagradu žirija i već je tada pokazao svoje sjajno glasovno umijeće.

VIDEO

Stara, provjerena pjesma, koja zahtijeva odlične vokalne sposobnosti, nije bila prepreka Sarajliji Kerimu Zeljkoviću da osvoji srca žirija i publike, ali i cijelog regiona kada se pojavio na 'Zvezdama Granda'. Kerim je nagrađen gromoglasnim aplauzom i ovacijama žirija i publike.


"Zbog velike treme zatvorio sam oči tokom pjesme i pomislio šta bude neka bude. Čak sam rekao ocu da zove hitnu jer ja to neću preživjeti. Ali, preživio sam. Zaista se nisam nadao takvoj reakciji žirija koji je govorio bravo, bravo....", kazao je ovaj talentovani mladić.

 

Mnogi muzički stručnjaci mu predviđaju visok plasman u showu "Zvezde Granda", a on skromno kaže da bi to bilo lijepo, ali da ne očekuje previše. 

 

Zanimljivo je da je Kerim prošle godine uzeo učešće na maglajskom festivalu 'Studentsko Ljeto' a producent Jasmin Mangafić, koji je pripremao Kerima za nastup, tvrdi da je ovaj mladić itekako talentovan i da je zadovoljstvo raditi s njim. Upoznao ga je upravo pred studentsko ljeto koje se održava u našem gradu. 

 

"Nekad prošle godine on se meni pojavio u studiju i zamolio me da mu odaberem pjesmu za Studentsko ljeto u Maglaju i malo mu pomognem u interpretaciji. Naše vježbanje je urodilo plodom. Dobio je nagradu žirija i već je tada pokazao umijeće. Vježbao je vokal, dikciju, intonaciju, faktički smo  krenuli od nule i to pozitivne. Bio je simpatičan kada je izrazio želju da pjeva kao Haris Džinović. Međutim, shvatio sam da njegov glas treba usmjeriti u drugom pravcu. Malo smo lutali dok nismo pronašli da on najbolje pjeva Elvisa Presleya. I kad smo snimili jednu njegovu pjesmu nastupio je haos. Svi su se pitali odakle ova glaščina. Sjajno je to otpjevao pa sam insistirao da otpjeva nešto od Dean Martina. I tu je pokazao sjajno glasovno umijeće", kazao je Mangafić.

 

Kerimov nastup na Studentskom Ljetu pogledajte u našem video prilogu.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.