maglajinfo.com
magazin showbiz 5315

Ponajbolji igrač našeg jedinog premijerligaša

Ko je Aldin Mehinović, strijelac 11 pogodaka sinoć u Čapljini?

15.02.2014. 13:36 0

Srednji bek, visok 184 cm Aldin Mehinović, proizvod magalajske rukometne škole sinoć je u pobjedi našeg kluba nad Čapljinom (26:29) mrežu protivnika pogodio 11 puta. Ko je ovaj maglajlija koji je sinoć briljirao u drugoj vezanoj pobjedi našeg kluba?

Aldin Mehinović, rukometaš našeg RK Maglaj koji se na zimskoj pauzi vratio u svoj matični klub rođen je u Doboju 13. jula 1986. godine. Nakon srednjoškolskog obrazovanja, odlazi na studij u Tuzlu, a sportsku karijeru je poslije Maglaja nastavio igrajući u klubovima Konjuh Živinice i Sloboda Tuzla. Sportske obaveze Mehinovića dok je boravio u Tuzli nisu spriječili da svoje školovanje nastavi na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli.

 

Živinički Konjuh za koji je Aldin igrao, nastupao je tada na jednom Međunarodnom turniru u Italiji gdje je predstavljao Bosnu i Hercegovinu. Aldin je na turniru pružao vrhunske partije, a čelni ljudi jednog italijanskog kluba, Albatrosa, primjetili su njegove odlične partije, te je tada Ivan Simonović također, bivši rukometaš RK Bosna, maglajliju predložio Italijanima.

 

Aldin zbog financijskih problema u italijanskom klubu tada ne prelazi u Albatros, ali nedugo nakon turnira Mehinović prelazi u slovenski Slovenj Gradec. Nakon što je u šestoj po jačini evropskoj ligi odigrao jednu sezonu naš Aldin vraća se u Maglaj, u matični rukometni klub koji je tada bio u teškoj situaciji, bila je to predprošla sezona kada su naši ispali iz društva najboljih, tada Aldin odlazi u RK Gračanica gdje su ga dočekali kao akviziciju, odakle se opet vratio na zimskoj pauzi ove sezone kako bi svoj matični klub pomogao u ostvarenju cilja, a to je ostanak u društvu najboljih. 

 

Zbog svega gore navedenog nimalo ne treba da čudi igra ovog 27-godišnjaka koji je sinoć u Čapljini mrežu protivnika pogodio 11 puta. 

 

Aldine, ostani tu gdje jesi. Maglaj je uz Vas. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.