Ko je Benjamin Čičkušić, strijelac 14 pogodaka protiv RK Vogošća?

20.03.2014. 00:23 0

Benjamin Čičkušić, jedan od ključnih igrača našeg RK Maglaj ove polusezone kada se i vratio tu gdje je počeo, rođen je 20. avgusta 1989. godine u Doboju. Od njegovog rođenja pa sve do danas Benjamin je vezan za naš grad u kome je proveo svoje djetinjstvo te završio osnovno i srednje obrazovanje.

Benjamin Čičkušić jedan je od mnogih izdanaka maglajske rukometne škole, i kao takav jedan je od nosilaca igre našeg kluba u ovoj polusezoni. Rukomet je počeo trenirati vrlo mlad sa svojih šest ili sedam godina i to u školi rukometa 'Samir Bašić Samki'.

"Počeo sam trenirati vrlo mlad, ne sjećam se dobro, ali mislim da sam imao 6 ili 7 godina, u školi rukometa Samir Bašić Samki, pod palicom trenera Mahmuta Obralića, Vlade Maršićeka i mog oca Fuada koji su prepoznali moj rukometni talenat, prije svih bio je to Mahmut Obralić Mašo, sigurno najjači rukometni stručnjak u Bosni i Hercegovini, i jedan od najjačih u regionu", govori Benjamin za naš portal. 

 

Pričajući o počecima svoje karijere Benjamin je za naš portal izjavio: "Moja karijera počinje u RK Maglaj te se često sjetim tih dana. Bilo je to teško  razdoblje za mene, jer sam kao šesnaestogodišnjak bio fizički slabiji od ostalih i nisam baš dobijao preveliku šansu, ali sam marljivo trenirao i koristio sve moguće prilike da se dokažem."

 

Nakon što je igrao nekoliko sezona za RK Maglaj Benjamin je svoju rukometnu karijeru nastavio tamo gdje to niko nije mogao predpostaviti, u dalekom Qatru. 

"Četiri godine koliko sam proveo u Qatru donijele su mi mnogo iskustva, nove prijatelje, jednostavno neku vrstu preobražaja, iz malenog maminog sina preobrazio sam se u čovjeka koji je se sam trebao za sve brinuti i planirati. Tamo je bilo je i dobrih i loših stvari, dobre stvari pamtim a loše zaboravljam, a mogu kazati da ima mnogo dobrih stvari koje sam prihvatio i uzeo tokom svog boravka u Qataru", priča Benjamin za naš portal. 

 

Benjamin je odigrao nekoliko susreta i za reprezentativnu selekciju Bosne i Hercegovine pred kojom su utakmice baraža za SP 2015 koje se održava u Qataru. 

 

"Što se tiče reprezentacije, radit ću akoBogda još više i mnogo bolje da se što prije vratim u reprezentativne kombinacije selektora Markovića, jer to je zaista velika stvar. Island koji nas sada čeka u baražu je sjajna reprezentacija već dugi niz godina, te samo mogu reći da trebamo da igramo našu igru, da se borimo maksimalno, pa šta bude, iskreno očekujem dvije veoma teške utakmice protiv Islanđana", kazao je za naš portal Čičkušić.

 

Benjamin se nada da će njegov i naš RK Maglaj uspjeti ostvariti zacrtani cilj, te da će ostati u društvu najboljih, jer našem klubu tamo i jeste mjesto. 

 

"Igrati pred svojom publikom, ljudima koji su ti podrška, pred svojim roditeljima i te sve ljude činiti sretnim 60 minuta utakmice je zaista neprocjenjivo zato sam i odlučio biti ovdje, u Maglaju. Osjećao sam da trebam pomoći da naš klub ostane u PL te da akoBogda nastavimo tradiciju i održimo ime grada kojeg prepoznaju po rukometu. Što se tiče igrača sa kojima sarađujem, ne bih nikoga posebno izdvajao, mislim da smo svi par zadnjih utakmica odigrali na nekom višem nivou. Može ovo sve još bolje i za sve to zadužen je cijeli kolektiv, 16 igrača, trener, Uprava i naravno publika. Svi moramo sarađivati i težiti ka zajedničkom cilju", izjavio je Čičkušić. 

 

"Za kraj volio bih poručiti mladim ljudima da se bave bilo kojim sportom, da se sklonu sa ulica, prvenstveno radi zdravlja, druženja jer sportom možemo da gradimo zdrave ličnosti i zdravo društvo", zaključuje Benjamin. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.