maglajinfo.com
magazin showbiz 1650

Počela prodaja karata za Divanhanu, broj mjesta ograničen

20.04.2014. 13:28 0

Kako je već maglajska javnost upoznata 'Divanhana' će u okviru svoje 'BH turneje 2014' održati koncert i u DK 'Edhem Mulabdić' u našem gradu i to 14. maja 2014. sa početkom u 19:30 sati.

Divanhana je osnovana 2009. godine od strane grupe mladih studenata na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a bavi se isključivo njegovanjem i prezentiranjem tradicionalne muzike Balkana, sa posebnim akcentom na sevdalinci. Početkom prethodne 2013. godine Divanhana počinje sa realizacijom ideje da svoj rad prezentira u što više gradova u Bosni i Hercegovini, na taj način pokušavajući da vrati kulturni sadržaj u mnoge kulturne institucije koje se suočavaju sa izuzetno teškom ekonomskom situacijom. Do sada su, u okviru pomenute ideje, realizovali koncerte u više od 30 gradova u našoj zemlji.

 

Koncert u Maglaju će ujedno biti i promocija novog albuma “Bilješke iz Šestice” koji je bend objavio u novembru 2013. godine. Sve posjetioce Doma kulture očekuje nezaboravno muzičko putovanje kroz Balkan, gdje će imati priliku da čuju neke od najljepših melodija iz Makedonije, Srbije, Kosova, Crne Gore, Hrvatske te naravno nezaobilazne sevdalinke.

 

Nas je interesovalo koliko su Maglajlije i Maglajke zainteresovane za koncert Divanhane, pa smo za Vas potražili informacije u DK 'Edhem Mulabdć'. U DK kazali su nam da je počela pretprodaja karata i to po cijeni od 5 KM te da je zainteresovanost Maglajija i Maglajki za koncert Divanhane velika.

 

Također gđa. Rašida Muhić, direktorica DK 'Edhem Mulabdić' upozorila je da je broj mjesta ograničen te upozorila Maglajke i Maglajlije da na vrijeme obezbijede kartu.  

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.