Google predstavio novi logo

Google u novom ruhu: predstavljen novi logotip

1.09.2015. 23:46 0

Google je u zadnjih 17 godina promijenio mnogo toga – od niza proizvoda do evolucije izgleda i dojmova, navodi se u YouTube videu kojim je kompanija predstavila novi logo kompanije.

VIDEO

Ova vijest uslijedila je nedugo nakon što je informatički gigant objavio informaciju o restrukturiranju kompanije i osnivanju nove matične holding firme Alphabet, koji će voditi suosnivač Googlea Larry Page.

Ovaj logotip postaje dio nove porodice koja obuhvata šest slova „Gugl“ u bojama, koja se pretvaraju u tačke iz kojih ponovo postaje dvodimenzionalan logotip.

Rast akcija

Promjena loga prva je dramatična promjena koju je kompanija pretrpjela pod vodstvom novog generalnog direktora Google Sundara Pichaija, podsjeća portal Business Insider.

Ukupna vrijednost Googlea premašila je sredinom jula 400 milijardi dolara, poslije rasta vrijednosti dionica ove kompanije za 15 posto.

Prethodna promjena loga desila se u maju prošle godine, kada je neznatno promijenjena pozicija drugog slova "g" u riječi.

Aktuelno restruktuiranje kompanije

Ova modifikacija dolazi gotovo mjesec dana nakon što je informatički giganta objavio informaciju o restrukturisanju kompanije i osnivanju nove matične holding firme „Alfabet“.

Google će pod dosadašnjim imenom nastaviti da se bavi poslovima pretraživanja interneta, aplikacijama, YouTube-om i operativnim sistemom Android.

Nova odjeljenja u sastavu „Alfabeta“ preuzeće ostale projekte, poput razvoja „pametnog doma“, bespilotnih letjelica i autonomnih automobila.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.