Smijeh je zagarantovan

Enis Bešlagić u novom spotu za 'Zlatnu džezvu'

25.03.2014. 10:14 0

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak promovirat će novi spot za Zlatnu džezvu 'Rek’o sam vam ja, pit ćemo mi nju ako Bog da u Brazilu' putem Youtube kanala na svojoj Facebook stranici 'Zlatna džezva - prava bosanska kafa'.

VIDEO

Spot je posljednji nastavak ranijih priča bosanskohercegovačkog glumca i zaštitnog lica brandova AS GROUP Enisa Bešlagića „Nije sve u zlatu ima nešto i u džezvi“ lansiran prije početka kvalifikacija za SP u Nogometu 2014., zatim “Pit ćemo mi nju, ako Bog da i u Brazilu” koji je urađen na samom početku kvalifikacija, te „Iz džezve u Brazil“, snimljen nakon uspješnog   okončanja kvalifikacija i historijskog plasmana Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na SP u Brazilu.

 

Ovoga puta u najnovijem spotu Bešlagić je patentirao lanac pokretnih „džezva-aparata“, specijaliziranih za posjetioce Mundijala u Brazilu, zemlji koja slovi za majku kafe. U nastojanju da planetarno „razvije posao“, on predvodi tim prodavača Zlatne džezve koji na SP-u u Brazilu 2014. vide svoju šansu i obučava ih kako se „peče“ prava bosanska kafa. Prethodno im je najveća džezva na svijetu koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda poslužila kao neka vrsta “trojanskog konja” uz čiju pomoć su se “prošvercovali” u Brazil.    

 

Prethodna tri spota i najnoviji „Rek’o sam vam ja, pit ćemo mi nju ako Bog da u Brazilu“, kruna su koncepta marketinškog tima Vispaka u nastojanju da se domaćem, ali i stranim tržištima predstavi Vispak, kao i njegov najjači brand Zlatna džezva u cilju kompetentnosti za autohtonu bosansku kafu, njen osoben način spremanja, ćejf, bosanski humor, ukus i miris.

 

Uspješna provedba ovakvog strateški osmišljenog komunikacijskog koncepta uz jačanje distribucije i prodaje, rezultirala je stopostotnim povećanjem realizacije Zlatne džezve u protekloj godini u odnosu na 2010. godinu kada je AS GROUP preuzeo većinski paket dionica Vispaka.

 

Uz Enisa Bešlagića u spotu igraju i rok pjevač Amel Ćurić, harmonikaš „Šerbo“ i najvijači. Produkciju je i ovaj put radila agencija Arthur iz Tuzle, sa rediteljem Adnanom Huremovićem.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.