Empire State Building

Najveća zgrada u New Yorku u zelenom u čast Ramazanskog bajrama

18.07.2015. 22:48 0

Zgrada Empire State u New Yorku je u petak uvečer bila osvjetljena u zeleno povodom praznika Bajrama kojim muslimani označavaju kraj mjeseca Ramazana.

VIDEO

Zeleno osvjetljenje je trajalo do uobičajenog zatvaranja ove zgrade, u dva sata ujutru. Uprava zgrade je saopćila da se povodom kraja Ramazana zgrada osvjetljava u zeleno već nekoliko godina. Tokom godine, zgrada se posebno osvjetljava i za druge vjerske i druge praznike.

Empire State je neboder u New Yorku i ima 102 spratova, a dizajnirali su ga arhitekti Shreve, Lamb i Herman. Izgrađena je 1931. godine. Zgrada je dobila ime po nadimku države New York i trenutno je najveća zgrada u New Yorku.

Američko udruženje građevinara proglasilo je Empire State Building jednim od sedam modernih svjetskih čuda. Zgrada također pripada Svjetskoj federaciji velikih zgrada, a od 1931. do 1972. godine bila je najviša zgrada na svijetu. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.