Takmičimo se u dobru

VIDEO:Ovo je nesvakidašnji čin dobročinstva

26.04.2014. 20:07 0

Vozač autobusa u kanadskoj pokrajini British Columbija fotoaparatom je snimio vrlo velikodušan čin jednog putnika prema drugome.


Naime, muškarac je primijetio kako njegov suputnik na nogama nosi plastične mrežice za kosu umjesto cipela, pa je skinuo svoje i dao mu ih, piše Huffington post.

 

'Ne brinite za mene, ne trebaju mi i živim blizu', rekao mu je i zašao iz autobusa na kišu.

 

Ovaj gest izazvao je veliku pažnju na društvenim mrežama, pa su mediji iz Kanade odlučili da potraže donatora cipela. Odbio je da razgovara o tom velikodušnom gestu i zamolio da ostane anoniman, kazavši da njegova vjera, islam, nalaže da se dobra djela čine anonimno.

 

- Mi smo svi jedna porodica, ako je neko u našoj porodici bio bez cipele a mi smo ih imali smo dovoljno, to je upravo ono što ćemo učiniti. Ovaj primjer mora nam biti podsjetnik da svi pokušamo spasiti dvoju ljudskost, jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.