Pogledajte film 'Na Drini krvavi Višegrad'

18.04.2014. 18:32 0

Pogledajte dokumentarac koji govori o stradanju Bošnjaka u Višegradu, ne samo u proteklom ratu, nego i stoljećima kroz historiju. Riječ je o hronološkoj priči o zločinima koji su izvršeni nad Bošnjacima Višegrada od Prvog srpskog ustanka, preko dva svjetska rata, sve do posljednje agresije na BiH od 1992. do 1995. godine.

VIDEO

Autor gore postavljenog filma je Avdo Huseinović, koji za svoje djelo, dokumentarni film "Na Drini krvavi Višegrad" kaže da je ekranizirana priča o Višegradu, mjestu u kojem se u historiji najčešće ponavljao genocid i zločini nad Bošnjacima.

 

Ovaj dugometražni dokumentarni film o stradanju višegradskih Bošnjaka kroz historiju, prvi je te vrste. Riječ je o hronološkoj priči o golgotama zločina koje su Bošnjaci tog grada na Drini prolazili od Prvog srpskog ustanka, preko dva svjetska rata, sve do posljednje agresije na BiH 1992.do 1995.

 

NIKADA ZABORAVITI, NIKADA OPROSTITI.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.