Lažne sigurnosne kamere hit na bh. tržištu

5.07.2014. 03:14 0

Na bh. tržištu, a posebno u oglasima pojavio se novi hit, lažne sigurnosne kamere koje građani kupuju da se zaštite od lopova.

S obzirom da je ekonomska situacija u našoj zemlji izuzetno teška, građani su se snašli, pa lopovima zavaraju trag s lažnim sigurnosnim kamerama koje postavljaju na svoje kuće, stanove, vikendice i druge objekte.  

 

Edin N. koji putem oglasa prodaje lažne kamere kaže da posla ima, jer ljudi nemaju novaca za prave, pa se ovako dovijaju i snalaze.

 

- Dakle, ove kamere izgledaju baš kao prave i jako je teško uočiti razliku. A s druge strane su mnogo jeftinije. Cijene se kreću od 12 do 50 KM. Imate lažne kamere sa detektorom pokreta, one sa lampicama na solarni pogon itd. Širok je izbor – kazao je Edin.

 

Prednost lažnih kamera jeste što lopovi ne riskiraju i čim vide kamere udaljavaju se od objekta, jer je kako kažu prodavači nemoguće prepoznati razliku između pravih i lažnih kamera.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.