Skype - Od sada moguća sijela sa više gostiju besplatno

30.04.2014. 10:07 0

Već duže vidimo da je skype postao mjesto za 'online sijela', rodbina, prijatelji, poznanici ostaju u kontaktu i održavaju veze uprkos kilometarskoj udaljenosti. Pa time i neki običaji se održavaju, iako u drugačijem ozračju, ipak se održavaju, iako svako svoju kahvu pije, opet kazemo, ipak se održavaju. :D

A kako prenosi portal zimo.co, Skype je do sada naplaćivao grupne pozive na svom servisu, no s obzirom da je njegov glavni konkurent Google Hangouts od početka nudio besplatne grupne video pozive, došlo je vrijeme kada se Microsoftov Skype morao odlučiti za korak unazad.

 

Naime, Microsoft je ranije nudio opciju grupnih video poziva u sklopu Premium paketa za koju je trebalo izdvojiti 8.99 dolara mjesečno, dok je za jednodnevno korištenje Skype Premiuma bilo potrebno platiti 4.99 dolara.

 

Od sada u video razgovor mogu se besplatno uključiti maksimalno 10 osoba bilo da koriste PC ili Mac, odnosno Windows, Windows Phone, Android ili iOS uređaje.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.