sportsport
sport košarka 1226

Kadeti poraženi od Finske: BiH s dva boda u drugoj fazi

8.08.2015. 18:49 0

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH poražena je u trećem kolu Evropskog prvenstva u Litvaniji. Od naše selekcije je bila bolja reprezentacija Finske rezultatom 82:78.

Finci su od samog početka igrali dosta agresivno. Očigledna je bila nervoza unutar naše selekcije, koja je nakon deset minuta igre imala minus od pet poena, 21:16.

Imali su Finci i dvocifrenu razliku u drugoj dionici. Ipak, dobrom završnicom prvog dijela, naša reprezentacija se vraća i na odmor se odlazi ponovo s minusom od pet poena, 44:39.

Dobrom igrom u trećoj dionici, bh. selekcija uspijeva da u jednom trenutku dođe do preokreta. Ipak, Finska ponovo u završnici uspijeva da odigra bolje, te u posljednju dionicu ulaze sa četiri poena prednosti, 63.59.

Vodila je Finska cijelim tijekom posljednje dionice. Imala je i 12 poena prednosti, a iako je naša selekcija konstantno pokušavala da se vrati u tome nije uspjela, te Finska iz ove grupe prenosi četiri boda, a naša selekcija dva boda.

Ricky Waxlax je predvodio Finsku sa 20 poena, Elias Valtonen je dodao 17, dok je kod reprezentacije BiH Sani Čampara ubacio 24 poena.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.