www.zportzdk.ba
sport nogomet 1679

Želimo Sarajevo, Želju, Čelik ili Borac!

20.09.2013. 01:57 0

U novom članku u cjelosti Vam prenosim intervju predsjednika NK Natron, Huseina Mrvoljka za www.zportzdk.ba.

Nogomet je u Maglaju nakon dugo godina ponovo u modi. „Krivci“ su igrači, stručni štab i uprava NK Natron. Ime ovog kluba naći će se u bubnju sa imenima 16 klubova koji će igrati u osmini finala Kup-a BiH. Prvi put u istoriji, a osnovan je 1926. godine, Natron će igrati u samoj završnici najmasovnijeg takmičenja. Tim povodom naš sagovornik je Husein Mrvoljak, predsjednik NK Natron, privrednik, vlasnik „Bosch Car Service – Auto Servisa Huso“

 

SPORTZDK: Gospodine Mrvoljak, iskrene čestitke za plasman u samu završnicu Kup-a BiH. Ekipa Natrona, uz Grude je jedini drugoligaš koji će se uz rijetke prvoligaše u boriti za četvrtfinale nogometnog Kup-a naše države?

MRVOLJAK: Hvala. Ovo je veliki uspjeh o kojem smo preuzimajući klub u svoje ruke i maštali. Natron je pobjednik Kup-a Zeničko – dobojskog kantona, u finalu smo pobijedili zeničkog Rudara sa 2:0, a potom smo u naredna dva kola nadigrali Dobošnicu i Mladost, ekipe iz našeg ranga takmičenja. Međutim, mi se nikoga ne bojimo i vjerujem da smo dobili i neke jače rivale da bi ih pred našom publikom eliminisali.

 

SPORTZDK: Šta očekujete od nastavka takmičenja u Kupu?

MRVOLJAK: Iskreno, nadamo se i želimo da nam žrijeb dodijeli Sarajevo, Čelik, Željezničar ili Borac. To bi bio praznik za Maglaj, za ljubitelje nogometa u Maglaju i okolini, za ljude u ovom kraju koji tekako znaju šta je dobar nogomet. A sigurno da bi mnogo značio i našem mladom timu za afirmaciju. Bez obzira koga dobijemo mi ćemo ići na pobjedu, želimo napraviti iznenađenje.

 

SPORTZDK: U prvenstvu, u Drugoj ligi „Centar“ niste najbolje počeli sezonu ali čini se da ekipa ulazi u formu?

MRVOLJAK: Prvenstvo je tek krenulo. Imamo 7 bodova u pet odigranih utakmica. U posljednje dvije utakmice pobijedili smo Goražde kod kuće 3:0 i Stupčanicu 1:0 u Olovu. Naš cilj je osvajanje 1. mjesta i plasman u Prvu ligu FBiH. Natron ima dobre trenere Ekrema Bradarića, Anesa Pašića, Nermina Arukovića, Edina Tumbića, dobru ekipu koju smo pojačali sa povratnikom iz Zvijezde Erminom Vehabovićem, Delićem iz Zenice…. Klub ima sve uslove za taj rezultat ali ako neko bude bolji na sportskom terenu, mi ćemo mu čestitati. Interesuju nas samo uspjesi na travnjaku. Ciljamo Prvu ligu FBiH ali nećemo po svaku cijenu da budemo prvaci. Ima tu još nekoliko dobrih ekipa i organizovanih klubova.

 

SPORTZDK: Jedan ste od predsjednika nogometnih klubova koji nikada nije bio aktivan nogometaš. Od kada ste na čelu NK Natron?

MRVOLJAK: Nisam igrao nogomet aktivno ali volim ga, volim sport…Sport je za mene nešto najljepše. Pomagao sam godinama malonogometnu ekipu koja je igrala na turnirima u Maglaju i susjednim mjestima, a u Natron sam od početka ove godine. Klub je bio u teškom stanju, Skupština nije održana punih 13 godina i onda je grupa nas odlučila da mu pomogne. Tu su Sead Džinić, Senaid Husić, Smajo Hajdić, Meho Kovačević, naš generalni sekretar Semir Mutapčić, naš ljekar dr. Vehabović. Svi oni u svojim mogućnostima pomažu klub, tu su i naši navijači koji su također među donatorima.

 

SPORTZDK: Imate li podršku lokalne vlasti?

MRVOLJAK: Slabo, ali znate kakvo je sada stanje u budžetima, mi i ne očekujemo previše. Općina je uz klub i koliko može pomogne. Kao i svi klubovi, snalazimo se, hvala Bogu sada možemo i nadamo se da ćemo opstati i ostvariti naše ciljeve i želje navijača Natrona.

 

SPORTZDK: Gospodine predsjedniče hvala Vam na razgovoru.

MRVOLJAK: Hvala i vama što pratite sport u ZE-DO kantonu i javnosti prezentirate ono što radimo u klubovima i našim sredinama.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.