Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
N. Dedukić/Maglajinfo.com
sport nogomet 449

Član Upravnog odbora NK Natrona

Adnan Kepić: Zajedničkim naporima uspjeli smo stabilizovati stanje u Nogometnom klubu Natron

28.04.2019. 13:44 0

Navijači i publika zbog kojih se nogomet igra također su prepoznali trud novog Upravnog odbora.

Kada je Semir Mutapčić polovinom januara tekuće godine preuzeo dužnost predsjednika Upravnog odbora Nogometnog kluba Natron situacija u maglajskom klubu ali i oko njega nije bila sjajna.

Zahvaljujući Mutapčiću i grupi entuzijasta okupljenih u novom Upravnom odboru Nogometnog kluba Natron, u maglajskom klubu stanje se stabilzuje a Natron je iako deficitaran s igračkim kadrom uspio u posljednjih 5 utakmica skupiti 10 bodova. 

Novi član Upravnog odbora Adnan Kepić prisjetio se u razgovoru za portal Maglajinfo.com situacije u klubu prije otprilike 3 mjeseca. 

- Na poziv Semira Mutapčića, ja i još nekoliko kolega i prijatelja prihvatili smo odgovornost te preuzeli funkcije članova novog Upravnog odbora NK Natron. Situacija u januaru nije bila dobra. Nismo imali mnogo igrača na raspolaganju a atmosfera u klubu je bilo loša. Izgubili smo navijače ali i igrače. Neka pozitivna atmosfera stvarno tada nije bila prisutna - kazao je Kepić te napominje kako su odmah po preuzimanju funkcija stupili u iskrene razgovore s igračima. 

- U otvorenom razgovoru upoznali smo igrače kakva je situacija te ih zamolili da nastave igrati i da nekako privedemo kraju ovu polusezonu. Zahvaljujući njihovom razumijevanju i našim naporima mi smo evo uspjeli stvoriti lijepu atmosferu a počeli su se nizati i dobri rezultati. Pribavili smo svakako i nekoliko sponzora i ide to sada sve polahko samo po sebi. Nogometaše koje imamo na raspolaganju također smo nagradili. Na kraju mislim da uz ovaj igrački kvalitet koji imamo na raspolaganju izvlačimo maksimum. Želim ovdje istaći i ogroman doprinos trenera Dine Mačka koji je vrhunski stručnjak. Nogometaši ga vole i poštuju a mi smo prezadovoljni kako obavlja posao stratega seniorske selekcije - rekao je Kepić.

Navijači i publika zbog kojih se nogomet igra također su prepoznali trud novog Upravnog odbora. 

- Trenutno u Upravnom odboru i klubu općenito vlada dobra atmosfera. To se prepoznaje i drago mi je zbog toga. Navijači pa i čitav grad Maglaj prepoznaju naše napore i dolaze na utakmice u sve većem broju - rekao je Kepić. 

 U Nogometnom klubu Natron otvoreni su za saradnju s građanima i privrednim subjektima kako bi Natron nastavio redati dobre rezultate te kako bi u klubu stvorili još povoljniju atmosferu za rad svih selekcija.

- Dobra je ovo prilika da pozovemo sve sugrađane i privredne subjekte da nam se pridruže i pomognu Nogometnom klubu Natron da nastavi redati dobre rezultate, da ispoštujemo naše nogometaše i one obaveze koje imamo prema njima. Natron nije ni Semirov, ni Adnanov, ni bilo kojeg igrača, ovo je naš maglajski klub i svi treba da preuzmemo dio odgovornosti kako bi klub još bolje funkcionisao u budućnosti - kazao je na kraju Kepić. 

Dio članova novog Upravnog odbora

Natron će u sklopu 24. kola danas ugostiti Ilijaš na Gradskom stadionu u Maglaju a iz kluba pozivaju sve navijače da podrže izabranike Dine Mačka do nove pobjede na domaćem terenu. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.