N. Dedukić/Maglajinfo.com
sport nogomet 1070

Trener Vis Simm-Bau

Ajdin Mrguda: Danas smo bili kvalitetnija ekipa i zasluženo pobijedili

16.10.2019. 17:56 0

Mrguda zadovoljan pobjedom njegovih nogometaša u komšijskom derbiju.

Trener Nogometnog kluba Vis Simm-Bau bio je zadovoljan nakon današnjeg susreta u kojem je njegov tim savladao Natron rezultatom 0:1. 

- Prvo poluvrijeme smo igrali u nekom grču pa i drugo sve dok nije pao taj gol. Imali smo u ovoj utakmici još dvije ili tri odlične prilike ali ih nismo iskoristili. Mislim da smo zasluženo pobijedili obzirom da smo danas bili kvalitetnija ekipa. Ova utakmica je odraz one prošle koju smo igrali proteklog vikenda s FK Borac iz Jelaha. Igrači su potrošeni i nadamo se što bržem oporavku kako bi spremno dočekali iduću utakmicu - kazao je Mrguda u izjavi za medije nakon utakmice. 

On je izrazio zadovoljstvo obzirom da se njegov klub nalazi u vrhu tabele Druge lige FBiH - Centar. 

- Zadovoljni smo svakako što smo u vrhu tabele. Kada sam došao u NK Vis Simm-Bau cilj je bio da budemo među prve tri ekipe. Tu smo negdje. Ovom prilikom želim kazati da mi definitivno ne idemo na to prvo mjesto. Mislim da je to malo prenapuhano. Ova ekipa definitivno igra onako kakav kvalitet ima - zaključio je na kraju. 

Vis Simm-Bau danas je u gostima na Gradskom stadionu u Maglaju savladao NK Natron pogotokom Oglečevca iz 70. minute meča. 

Ekipa iz Kosove sada zauzima drugo mjesto na tabeli Druge lige FBiH - Centar i ima dva boda manje od prvoplasiranog Borca. 

U narednom kolu Vis Simm-Bau na stadionu Grabovac ugostit će Žepče.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Bračnom paru iz Maglaja 2.000 dolara nagrade za ideju kako riješiti otpad od hrane. Više na:… https://t.co/1coM9h3h0E

@maglajinfo.com19.12. - 08:59h