N. Dedukić/Maglajinfo.com
sport nogomet 909

Strateg Natrona

Damir Sirovica: Pokazali smo karakter, vraćamo vjeru u Natron

28.03.2018. 22:18 0

Trener Damir Sirovica nakon pobjede nad zeničkim Rudarom.

Nogometni klub Natron slavio je u današnjem susretu protiv Rudara iz Zenice na Gradskom stadionu u Maglaju rezultatom 3:2.

Trener Damir Sirovica bio je zadovoljan nakon današnje pobjede a u izjavi za portal Maglajinfo.com istakao je da su njegovi igrači pokazali jedan ozbiljan kvalitet obzirom da su uspjeli vratiti se u utakmicu nakon dva rezultatska minusa. 

- Bilo je teško igrati poslije dva rezultatska minusa, poslije 0:1 u drugoj minuti i 1:2 početkom drugog poluvremena, ali mislim da smo i na ovoj utakmici pokazali određeni kvalitet, upravo u tom segmentu da se naša ekipa vratila dva puta, smogla snage, naravno uz reakciju sa klupe i taj dugo željeni pogodak za pobjedu od 3:2 je na kraju stigao. Vjerujte ovo je slatka pobjeda, nakon dvije ili tri prečke, stative i još pet ili šest izglednih prilika uspjeli smo pred kraj utakmice zabiti pobjedonosni pogodak kojim smo donijeli radost našim navijačima, ali pogodak će značiti i mojim igračima jer njihova borba nije bila uzaludna - izjavio je Damir Sirovica. 

On kaže da je današnja predstava Natrona pobjeda jednog zajedništva u ekipi odnosno kolektiva. 

- Ovo je pobjeda kolektiva, jednog dobrog rada i zajedništva u ekipi. Moji momci su pokazali karakter i to da se mogu vratiti i odgovoriti zadatku nakon lošeg otvaranja utakmice. Meni je vjerujte ova pobjeda mnogo draga - kazao je Sirovica.  

Natron je i tokom današnjeg susreta imao veliku podršku navijača. 

- Raduje nas to da je svakim danom i svake utakmice sve više naših simpatizera na stadionu, vraćamo vjeru u Natron, u fudbal u Maglaju. Idemo dalje raditi i otklanjati nedostatke, ali kao što ste mogli primijetiti naša igra poprima fine konture - kazao je strateg Natrona.

Najavljujući utakmicu protiv Ilijaša u subotu Sirovica je kazao da je Ilijaš jedna dobra i iskusna ekipa.  

- Ilijaš je prošlu utakmicu dobio u gostima rezultatom 1:6, dakle radi se o jednoj dobroj  i iskusnoj ekipi. Igrat ćemo otvoreno, nemamo mnogo toga izgubiti a nadam se povoljnom rezultatu - zaključio je na kraju Sirovica.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.