N. Dedukić/Maglajinfo.com
sport nogomet 1614

Trener Natrona

Damir Sirovica: Ponosan sam na svoje igrače, pobjeda je mogla biti još uvjerljivija

11.03.2018. 20:41 0

Trener Nogometnog kluba Natron nakon današnje pobjede nad Nogometnim klubom Moševac.

Nakon današnjeg susreta između Natrona i Moševca u kojem je slavio domaći Natron, trener maglajskog tima Damir Sirovica iskazao je zadovoljstvo predstavom njegovih igrača te kazao kako je pobjeda mogla biti još uvjerljivija. 

- Mogu biti ponosan na svoje momke. Punih usta i punim srcem to kažem a kada se uzme u obzir da u ovoj ekipi od 18 momaka imamo samo dva momka sa strane. Mislim da dugo godina u Maglaju i u Natronu nije bila ovakva slika, da smo sastavili domaći kadar od skromnih momaka koji pošteno rade svoj posao i ovo im je najbolja nagrada, mislim da njima više ništa ne treba - kazao je Sirovica.  

On se zahvalio ekipi Moševca na korektnosti izuzevši nekoliko pojedinaca ali i publici koja je bodrila Natron do današnje pobjede. 

- Zahvalio bih se i ekipi Moševca na korektnosti izuzevši par pojedinaca koji su nastojali pokvariti ovu lijepu utakmicu, ali to neka oni između sebe rješavaju. Hvala ovoj publici koja nas je nosila svih devedeset minuta, hvala svima još jednom kažem, presretni smo, a mislim da je naša pobjeda mogla biti i uvjerljivija - izjavio je trener Natrona. 

Od prve minute danas je na teren maglajskog stadiona istrčao i Kang SeongChan, mladić iz Južne Koreje, koji je izazvao veliku pažnju maglajske javnosti u proteklom periodu.  

- Publika je najbolji sud, kako su oni vidjeli, ja sam mu ukazao povjerenje od prve minute, čak sam mu povjerio i izvođenje nekih prekida. Naravno ima još prostora za napredak ali mogu biti zadovoljan njegovom igrom kao i igrom svakog od mojih igrača. Dalje ćemo raditi i otklanjati neke sitne nedostatke - kazao je na kraju Sirovica. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.