maglajinfo.com
sport nogomet 1340

Izvinjenje navijačima

Damir Sirovica: Preuzimam odgovornost za loš rezultatski niz

8.05.2018. 22:25 0

U posljednje tri prvenstvene utakmice Nogometni klub Natron upisao je tri poraza.

Nogometni klub Natron u posljednje tri prvenstvene utakmice upisao je tri poraza, dva na domaćem terenu od Pobjede iz Tešanjke i Borca iz Jelaha te na gostujućem terenu protiv Žepča. 

Sve tri poraza Natrona došla su nakon turbulencija u maglajskom klubu o kojima je portal Maglajinfo.com ranije pisao

Trener Nogometnog kluba Natron Damir Sirovica u razgovoru za portal Maglajinfo.com kazao je da se poslije tih dešavanja u klubu nogometaši nisu na pravi način vratili u rezultatskom ali i svakom drugom smislu. 

- Poslije svih tih dešavanja nismo se na pravi način vratili u rezultatskom i svakom drugom smislu. Uz sve to lošim rezultatima doprinijele su i povrede i neke druge nesretne okolnosti - kazao je Sirovica koji naglašava da odgovornost za loše rezultate preuzima na sebe. 

- Istini za volju, odgovornost za loše rezultate u ovom trenutku u potpunosti preuzimam na sebe. Izvinjavam se našim navijačima na lošim rezultatima. Meni je žao također što smo dosta dobrih stvari koje smo ove sezone napravili olako prokockali - izjavio je Damir. 

Sirovica je komentarisao i posljednju utakmicu maglajskog kluba u kojoj je u nedjelju Natron poražen od Borca iz Jelaha rezultatom 1:3. 

- Čestitam Borcu na pobjedi. Prvih pola sata bili smo bolja ekipa na terenu. Nažalost nismo iskoristili naše šanse i postigli golove koji bi nas psihički i praktički vratili u život. U nastavku je Borac rutinski utakmicu priveo kraju. Pokušali smo ranim izmjenama promijeniti odnos stvari na terenu ali nismo uspjeli. Vidjećemo šta i kako ćemo dalje, pokušat ćemo u svakom slučaju do kraja prvenstva otkloniti probleme koje imamo, prvenstveno u psihološkom smislu i klub na kraju sezone ostaviti sa nekim jasnijim stvarima i postaviti preciznije ciljeve za narednu sezonu, a posebno kada se radi o igračkom kadru - kazao je na kraju trener Natrona.  

Maglajski klub nalazi se trenutno na 10. poziciji tabele Druge lige FBiH - Centar sa 31 bodom na kontu a narednu utakmicu Natron će igrati protiv Radnika iz Hadžića u gostima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.