Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
N. Dedukić/Maglajinfo.com
sport nogomet 492

Trener Natrona

Dino Mačak: Igrači su motivisani, pozivam Maglajlije da nas podrže

21.09.2019. 14:30 0

Nogometaši Natrona u nedjelju će na domaćem terenu ugostiti Fudbalski klub Famos iz Hrasnice u okviru 6. kola Druge lige FBiH - Centar.

Uoči ovog susreta Natron je na posljednjoj poziciji tabele Druge lige FBiH - Centar sa samo jednim osvjenim bodom. Nogometaši Natrona bod su osvojili proteklog vikenda u Vogošći protiv Moščanice. 

- Ako se vratim na utakmicu u Vogošći zadovoljni smo osvojenim bodom mada smo možda mogli uzeti i tri. Što se tiče atmosfere u timu ona se s dolaskom novog Upravnog odbora u dobroj mjeri popravila a igrači osjete podršku iza leđa i nekako s većom voljom rade treninge pa mislim da bi to trebalo donijeti i bolju igru. Mi se potajno nadamo da ćemo napraviti niz dobrih rezultata koji bi nas vratio tamo gdje Natron pripada. Nismo mi toliko loša ekipa koliko to sada izgleda na tabeli - kazao je trener Natrona Dino Mačak u izjavi za portal Maglajinfo.com

Ne pamti se ovako dobra atmosfera u i oko Nogometnog kluba Natron. Novi Upravni odbor zasukao je rukave, baš kao i navijači Nogometnog kluba Natron. U gradu se traži privjesak i zastavica više a sve kako bi se Natron vratio tamo gdje pripada.

Mačak kaže kako ta atmosfera mnogo znači njegovim izabranicima. 

- Naravno da mnogo znači ova atmosfera. Igrači su bolje motivisani, ali to s druge strane donosi dodatnu odgovornost koja će unijeti malo nervoze među igrače ali ipak mi ćemo nastojati hladne glave ući u utakmicu protiv Famosa. Famos je dosta kvalitetna ekipa i njih treba nadmudriti - izjavio je Dino. 

Razgovor za Maglajinfo.com strateg NK Natron iskoristio je i kako bi uputio poziv Maglajlijama da u nedjelju podrže Natron. 

- Pozivam sve Maglajlije i sve one koji vole Nogometni klub Natron u nedjelju na utakmicu. Teška je ovo situacija. Nismo odavno bili u ovako teškom bodovnom stanju ali garantujem da ćemo u nedjelju dati od sebe sve da naši navijači vide dobar nogomet i da ne daju 3 KM za ulaznicu uzalud - zaključio je Mačak. 

Utakmica između Natrona i Famosa igra se u nedjelju 22. septembra od 15.30 sati u Natronovom domu - Gradskom stadionu u Maglaju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.