Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
sport nogomet 606

Trener Natrona

Dino Mačak: Nadmudrili smo Radnik, imali veću želju za pobjedom i na kraju slavili

17.04.2019. 20:24 0

Dino Mačak nakon susreta govorio je za portal Maglajinfo.com.

Nogometaši Natrona danas su pred domaćom publikom upisali novu pobjedu u sklopu Druge lige FBiH - Centar. U Maglaju je poražen lider na tabeli FK Radnik iz Hadžića rezultatom 1:2. 

Strateg Nogometnog kluba Natron Dino Mačak kazao je u izjavi za Maglajinfo.com nakon današnjeg meča da je njegov tim nadmudrio lidera na tabeli Druge lige FBiH - Centar i zasluženo slavio. 

- Želim se vratiti u januar kada smo se jedva skupili i sastavili ovaj tim koji je danas porazio lidera na tabeli. Ova ekipa iz utakmice u utakmicu je izgledala sve bolje i sada smo došli do jednog niza dobrih rezultata gdje ne trebamo neku posebnu motivaciju za igrače. Oni daju svoj maksimum i 150% od svojih mogućnosti i to je način da se dođe do rezultata bez obzira na neke druge nedostatke. Moji igrači nedostatke nadoknade željom, voljom i borbenošću - kazao je Mačak te čestitao gostujućoj ekipi na izuzetno kvalitetnoj igri. 

- Prezadovoljan sam današnjom pobjedom. Radnik je dobra ekipa koju morate nadmudriti i mi smo u tome uspjeli. Mi smo sve vrijeme igrali formacijski i čekali naše prilike koje smo iskoristili. Oni možda nisu iskoristili njihove pa je pobijedio onaj ko je imao više želje i ko je danas bio spretniji -  rekao je Dino Mačak. 

U narednom kolu Natron će u goste kod FK Bosna Union u Sarajevo. 

Najavljujući narednu utakmicu Mačak kaže da su njegovi igrači umorni ali da će dati sve od sebe da dođu do povoljnog rezultata. 

- Ovo su igrači amateri i njima ne štima ovaj tempo utakmica, srijeda-subota, kada se igraju ubrzana kola. Do subote je kratak period ali potrudit ćemo se pripremiti za tu utakmicu. Gore se igra na umjetnoj travi, taj teren nama baš i ne štima a deficitarni smo i s igračkim kadrom zbog povreda i kartona. Bit će nam problem taj teren ali vidjet ćemo šta će se dogoditi, dat ćemo sve od sebe - zaključio je Mačak. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.