KRAJ JEDNE VELIKE IGRAČKE KARIJERE

Hvala ti Generale: Rahimić objavio kraj igračke karijere

14.05.2014. 11:26 0

Legendardni igrač CSKA i naš reprezentativac, Elvir Rahimić je odlučio okončati svoju izuzetno bogatu karijeru.

Nakon što je selektor nogometne reprezentacije BiH objavio širi spisak igrača na koje računa za nastup na Svjetskom prvenstvu, Elvir Rahimić je odlučio da završio karijeru, ali ipak će na najveću smotru fudbala ići kao dio stručnog štaba naše reprezentacije.

 

Legendarni 39-godišnji "general" kako su zvali Rahimića je punih 13 godina igrao u najpopularnijem ruskom klubu CSKA. Svojevremeno je bivši trener CSKA Valery Gazzaev izjavio kako ne može da zamisli tim CSKA bez Rahimića i da je on neizostavan član prve ekipe.

 

Tokom 13 godina provedenih u CSKA osvojio je sve što se može osvojiti, četiri puta je bio prvak Rusije, sedam puta je osvajao Kup, pet puta Superkup, a 2004. godine je osvojio i Kup UEFA.

 

Sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine je izborio historijski plasman na Svjetsko prvenstvo, na kojem ga nažalost nećemo gledati na zelenom terenu, već kao člana stručnog štaba.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.