Izet Hajrović na naslovnicama turskih listova

2.01.2014. 21:15 0

Bh. reprezentativac Izet Hajrović bi mogao nastaviti svoju karijeru u turskom Galatasarayu, najkraći je rezime naslovnica turskih sportskih listova i portala, koji sve više pišu u fudbaleru Grasshoppersa.

Volio bih igrati u svjetskom klubu kao što je Galatasaray, istakao je ranije u ekskluzivnom razgovoru za agenciju Anadolija Izet Hajrović, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac švicarskog Grasshoppera. Brojni svjetski mediji posljednjih dana pišu kako je prelazak Hajrovića u Galatasaray gotovo, pa završena stvar, odnosno da je turski klub već otkupio klauzulu iz njegovog ugovora, te da će bosanski igrač od januara postati stanovnik Istanbula.


''Galatasaray i Grasshoppers su se dogovorili za Hajrovića. Galatasaray će platiti pet miliona eura'', navodi se u turskim novinama 'Haberturk'. Kako tvrdi Haberturk, "Hajrović bi mogao poslije SP u Brazilu biti dublo skupliji", tako da se očekuje njegov prelazak u turski klub već u zimskom prelaznom roku.


''Uprava Galatasaraya pozvala je menadžera bh. reprezentativca u Istanbul. Turski klub želi završiti ovaj transfer već u slijedećoj sedmici, jer trener Galatarasaraya, Roberto Macini želi Hajrovića vidjeti u svom sastavu'', piše turski dnevni list 'Milliyet'. Kako tvrdi Milliyet, Hajrović je na meti i Juventusa, Athletico Madrida, Genoe i Hull Citya.


''Galatasaray i Fudbalski savez Turske raspravljaju o Hajroviću. Budući da su Hajrovićevi roditelji nekad živjeli u Turskoj, Galatasaray želi da bh. reprezentativac ima status domaćeg igrača", piše list Sabah. Podsjetimo, po novim pravilima fudbalskog saveza Turske, u sastavu može biti samo šest stranih fudbalera.


Kako tvrdi Sabah, ako savez ne prihvati zahtjev Galatasaraya, to bi moglo prouzrokovati veliku krizu između istanbulskog kluba i saveza. ''Hajrović sigurno sa nama ide u Brazil. On ima dobar šut. Ako i fizički bude spreman može biti koristan za svaki tim'' rekao je Elvir Baljić, asistent selektora reprezentacije BiH, u intervjuu za dnevni list ''Bugun''.


Govoreći o Hajroviću, Baljić je kazao da je on veoma kvalitetan fudbaler sa izrazti dobrim šutem.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.