Kolašincu i pored autogola cijena porasla na 7 miliona eura, pada vrijednost Spahiću i Ibiševiću

12.07.2014. 17:18 0

Vrijednost Seada Kolašinca igrača bh. reprezentacije je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu na nogometnom tržištu porasla za dva miliona eura i sada iznosi sedam miliona eura, prema najpoznatijoj svjetskoj internet stranici transfermarkt.de, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Za sedmoricu bh. igrača koji su igrali u Brazilu se nakon prvenstva promijenila tržišna vrijednost. Mesuru Mujdži, Emiru Spahiću, Vedadu Ibiševiću i Zvjezdanu Misimoviću je pala vrijednost, dok su rast cijene, osim Kolašinca, za pola miliona eura zabilježili Ermin Bičakčić (sada 3,5 miliona eura) i Sejad Salihović (sada 5 miliona eura).

 

To će se najvjerovatnije desiti i sa Muhamedom Bešićem za kojeg mnogi klubovi nude novac, no zvanično njegova tržišna vrijednost je i dalje milion eura. Najveći pad je doživio Ibišević koji sada vrijedi osam, umjesto dosadašnjih 10 miliona eura. Spahiću je cijena sa 2,5 miliona sišla na 2 miliona, a Mujdži sa 3 na 2,5 miliona eura. Misimoviću je sa 3,2 miliona cijena spala na tri miliona.

 

Izet Hajrović je nakon prvenstva u Brazilu promijenio klub, iz Galatasaraja prešao u Verder, ali mu je cijena ostala ista 4,5 miliona eura.

 

Tržišna vrijednost ostalih bh. igrača se zasada nije mijenjala nakon nastupa na SP u Brazilu. I dalje je naš najskuplji igrač Edin Džeko koji prema ovoj stranici vrijedi 24 miliona eura, iza je Miralem Pjanić sa 20, te Begović i Lulić sa po 10 miliona eura. Haris Medunjanin vrijedi 3, Senijad Ibričić 2,5, Avdija Vršajević 2 miliona eura. Toni Šunjić koji je također promijenio klub vrijedi milion eura koliko i Tino Sven Sušić, dok je Ognjen Vranješ procijenje na 700.000 eura, prenosi NAP. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.