maglajinfo.com
sport nogomet 2289

Najbolji NK Napredak iz Šija

Kosova: Odigran 18. tradicionalni memorijalni turnir ''7 Visovih ljiljana''

22.08.2016. 22:16 0

U Kosovi su u petak i subotu, 19. i 20. augusta igrane utakmice 18. tradicionalnog memorijalnog turnira ''7 Visovih ljiljana''.

Nogometni klub ''Vis'' iz Kosove i ove godine bio je organizator Memorijalnog turnira koji se tradicionalno igra u čast 7 poginulih nogometaša ovog Kluba tokom agresije na RBiH. 

Prilikom otvaranja turnira predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba ''Vis'' Esad Mašić pozvao je prisutne da se učenjem fatihe ili na drugi način prisjete 7 zlatnih imena, 7 poginulih boraca Armije RBiH, a to su: Tutundžić Behudin, Čolić Muhamed, Joldić Enes, Mustabašić Muhamed, Blažanović Ranko, Mačković Vahid i Šahbaz Rizah.

- Ovaj turnir organizujemo u njihovu čast i čast njihovih porodica pod simboličnim nazivom ''7 Visovih ljiljana'' i dalje ih se sjećamo i istrajni smo na tom putu, kazao je Mašić. 

Na ovogodišnjem turniru učešće su uzeli NK ''Nemila'', NK ''Napredak'', veterani ''NK Vis'' te seniorska ekipa NK ''Vis''. 

Turnir je otvorenim proglasio načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić koji se kratko obratio prisutnim na Stadionu u Kosovi. 

- Izuzetno mi je zadovoljstvo i svaki put naglasim da ste jedna od rijetkih Mjesnih zajednica koja se na ovako lijep način sjeća svojih poginulih branitelja", kazao je Mustabašić. 

Nakon dva dana turnira prvo mjesto na turniru zauzela je ekipa NK "Napredak" Šije, drugo mjesto NK "Vis" Kosova, treće mjesto veterani NK"Vis", dok je četvrto mjesto pripalo ekipi NK"Nemila" iz Nemile.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Belmin Mašić - NK"Vis", najbolji strijelac bio je Damir Mujagić - veterani NK"Vis", za najboljeg golmana turnira proglašen je Ismir Sejmenović - NK"Vis" a specijalnu nagradu za najmlađeg igrača dobio je Tarik Balić - NK "Napredak" Šije.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.