Loš vikend za maglajske nogometaše

1.04.2014. 10:33 0

Porazi koje Natron bilježi prošla tri kola ne ulivaju nadu da će NK Natron uspjeti ostvariti ambicije zacrtane prije početka ove polusezone. NK Natron prošlog vikenda u 19. kolu 2. Lige FBiH poražen je u Goraždu rezultatom 2:0, a NK Vis u 8. kolu kantonalne lige poražen je u Žepču rezultatom 3:1.

Nakon trećeg vezanog poraza, slobodno se može zaključiti da se ambicije naših momaka sa gradskog stadiona, a to je prva liga FBiH neće ostvariti. Naši momci u prošla tri kola vezali su tri poraza, a dva su došla od direktnih konkurenata za prvo mjesto na tabeli koje vodi u 1. Ligu FBiH. Porazi su krenuli na Tešanjci, zatim se nastavili na našem gradskom stadionu od NK Bosna, a onda je poraz stigao i od NK Goražde ovog vikenda.

 

Naši momci u Goraždu su poraženi rezultatom 2:0 u korist domaćih, a strijelci su bili Drljević i Džafić. Nakon 19 odigranih kola na prvom mjestu je i dalje visočka Bosna sa 40 bodova, po 38 imaju drugoplasirani Goražde i trećeplasirani TOŠK. Naš NK Natron je ostao na 6. mjestu na tabeli sa 29 osvojenih bodova.

 

NK VIS poražen u Žepču

Proteklog vikenda odigrano je 8. kolo Kantonalne lige ZDK, a naš predasstavnik NK VIS iz Kosove je gostovao u Žepču kod nekadašnjeg premijerligaša, gdje je poražen od istoimenog domaćina rezultatom 3:1. Nakon 8. odigranog kola kosovski Vis nalazi se na 7. poziciji sa 6 osvojenih bodova, dok je prvi Rudar sa 20.

 

U narednom kolu VIS gostuje u Makljenovcu, gdje će se sastati sa ekipom Proletera.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.