maglajinfo.com
sport nogomet 913

Finale u Sarajevu

Maglaj ima šampione: Mladi nogometaši Natrona osvojili Coca-Cola Cup

30.09.2020. 18:51 0

Plazma Sportske igre mladih su, nakon održanih takmičenja u 33 bh. grada u okviru BH Telecom SIM Turneje radosti, stigle i do velikog finalnog takmičenja koje se održava od 29.9. do 1.10. u Sarajevu. Dječaci i djevojčice iz svih dijelova Bosne i Hercegovine takmiče se u malom nogometu, odbojci, košarci i rukometu.

Danas su na rasporedu bile finalne utakmice u okviru Coca-Cola Cupa.

Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma kroz koju će djevojčice i dječaci učiti o sportskim vrijednostima, timskom duhu i fair playu. Coca-Cola Cup u BiH se održava osmu godinu zaredom. Ove godine takmičenja su počela 25.6., a tokom tri mjeseca takmičenja, Coca-Cola Cup je održan u 30 bh. gradova. Nakon održanih polufinalnih turnira u Banovićima, Zenici, Mostaru i Bihaću, 12 najuspješnijih muških i 5 najuspješnijih ženskih ekipa izborilo je plasman na završni turnir u Sarajevu.

U finalnom susretu u kategoriji dječaka 2005. godište i mlađi danas su se sastali mladi nogometaši Natrona i Nogometnog kluba Etna iz Bugojna. 

Regularni tok susreta završen je rezultatom 1:1, a nakon izvođenja penala mlade Maglajlije bile su uspješnije i tako osvojile ovo masovno takmičenje.

Za najboljeg igrača proglašen je Edib Mujanović, član Nogometnog kluba Natron.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.