Maglajlija Dževad Šarić imenovan za šefa Omladinskog pogona u FK Sarajevo

1.10.2018. 09:25 0

Nakon obavljenog konkursa i razgovora sa velikim brojem kandidata, Upravni odbor FK Sarajevo na upražnjeno mjesto šefa Omladinskog pogona imenovao je 34-godišnjeg Dževada Šarića.

Šarić je bh. javnosti poznat kao stručnjak sa titulom eksperta za fudbalsku kondicionu periodizaciju igrača, te licencirani UEFA Pro trener.

- Prije svega želim da iskoristim priliku da se zahvalim Upravi i menadžmentu kluba, na čelu sa direktoricom Sabrinom Buljubašić, te koordinatorom sportskog segmenta gospodinu Emiru Hadžiću, na ukazanom povjerenju! Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dio ovog projekta. Vjerujem da će se u narednom periodu kreirati ambijent i kultura Kluba koja će proizvesti izvrsnost uposlenih u Omladinskom pogonu FK Sarajevo. Vizija FK Sarajevo u radu Omladinskog pogona će u budućnosti biti bazirana na proizvodnji, prezentaciji i afirmaciji mladih igrača - rekao je Dževad Šarić.

- Akademija FK Sarajevo u prošloj sezoni postigla je velike uspjehe osvojivši titule prvaka BiH u svim selekcijama, a uvjereni smo da će imenovanjem mladog i ambicioznog Dževada Šarića, nivo rada biti podignut na još veći nivo, obzirom na to da je rad sa mladima i promocija “akademaca” iz omladinskog pogona u seniorski tim, prioritet FK Sarajevo, uz napomenu, da rezultat ne smije i neće patiti - riječi su direktorice kluba Sabrine Buljubašić.

U posljednje dvije godine, Šarić je obnašao funkciju pomoćnog trenera u kineskom FK Hakka, Kina, te u C.D. Primeiro de Agosto iz Angola, gdje je za vrijeme njegovog mandata, osvojen “Girabola Kup”, te Super Kup ove zemlje. Također, Šarić je jedno vrijeme proveo u Omanu, gdje je radio kao pomoćni trener u FK Al Nasr, saopćeno je.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Možemo li našu BiH predstaviti uz #AroundBosnia? Must see places idemo! Ljeto ćemo svakako provesti većinom u BiH. https://t.co/bfO9SoSAj9

@maglajinfo.com02.06. - 23:06h