Sportzdk
sport nogomet 1389

Maglajlija Semir Smajlagić igra za bordo juniore i mašta o prvom timu Sarajeva

8.01.2016. 16:05 0

Maglajlija Semir Smajlagić već treću godinu nosi bordo dres FK Sarajevo. Danas sedamnaestogodišnji napadač od svoje četvrte godine trenirao je u NK ''Natron'', piše sportzdk.ba

Prve nogometne korake učili su ga Amir Jakovac i Armin Kondželi.

- Presudnu ulogu u mome prelasku u glavni grad BiH imao je Dževad Šarić, trener Škole fudbala Novi grad iz Sarajeva koja je tada bila ispostava FK Olimpic. Sa 14 godina prešao sam u FK Sarajevo čiji sam i danas član, kaže Semir.

Igrajući za kadete Sarajeva, Smajlagić je u sezoni 2014/2015. postigao 19 pogodaka i bio prvi strijelac. Upisao je i šest nastupa za U-17 reprezentaciju BiH. Protekle jeseni dobio je značajnu minutažu i kod novog trenera juniora tima sa Koševa, Nedžada Kuruzovića.

- U Maglaj se uvijek rado vraćam, to je moj grad, a sportski cilj mi je zaigrati za prvi tim Sarajeva. Svjestan sam da tu mogu ostvariti samo radom i disciplinom i dat ću sve od sebe da uspijem, poručuje Smajlagić.

Njegov sportski uzor je Thierry Henry, a najdraži pogodak u dosadašnjoj karijeri bio je onaj za pobjedu protiv Željezničara 2014. godine. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.