N. Dedukić/maglajinfo.com
sport nogomet 2770

18-godišnji napadač

Maglajlija Semir Smajlagić potpisao profesionalni ugovor sa FK ''Sarajevo''

30.03.2016. 18:04 0

Maglajlija Semir Smajlagić (1998.) koji nastupa za juniore FK ''Sarajevo'' danas je u prostorijama aktuelnog bh. prvaka potpisao profesionalni ugovor koji ga za prvi tim kluba sa Koševa veže naredne tri godine.

Semir Smajlagić, 18-godišnji Maglajlija prve svoje korake napravio je u Nogometnom klubu ''Natron'' nakon kojeg odlazi u Sarajevo u Školu fudbala ''Novi grad'', zatim u Školu fudbala ''Asim Ferhatović-Hase'' a onda i u Akademiju FK ''Sarajevo''. 

Ovaj mladi napadač bordo juniora u razgovoru za portal maglajinfo.com kazao je kako ove sezone postignute golove nije brojao, a treneri u Akademiji Fudbalskog kluba ''Sarajevo'' su mu Sanjin Alagić te Admir Hasančić, također Maglajlija. 

Nakon odličnih partija koje je pružao proteklih nekoliko godina nastupajući za kadete i juniore FK ''Sarajevo'' Semir je danas potpisao i profesionalni ugovor za prvi tim aktuelnog bh. prvaka. 

''Mnogo sam sretan što sam potpisao ugovor za najveći klub u državi. Volio bih što prije debitovati za prvi tim i postići prvijenac'', kaže Smajlagić u razgovoru za portal maglajinfo.com

Iako je sada teško dobiti priliku u prvom timu Semir se ipak nada da će ubrzo debitovati, možda u nekom prijateljskom meču i nastupiti za seniorski tim Fudbalskog kluba ''Sarajevo''. 

Smajlagić je također odigrao i dvije zvanične utakmice za U17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a u januaru je boravio i na okupljanju U19 reprezentacije. 

Za kraj Semir nam je kazao kako mu je odlično u Sarajevu, ali često dođe i u njegov Maglaj. 

''U Maglaj dođem često, čim uhvatim nešto slobodnih dana", kaže nam na kraju Smajlagić. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.