Na današnji dan BiH je gostovala na Marakani

Na današnji dan Sergej Barbarez je rezervisao mjesto u historiji svih Bosanaca i Hercegovaca

12.10.2015. 16:45 0

Kapiten reprezentacije BiH, Sergej Barbarez, kada je čuo i vidio na terenu šta se dešava na tribinama, jednostavno je poludio. Doslovno je ganjao sudiju po terenu tražeći da se meč prekine

VIDEO

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez ostao je upamćen kao beskompromisan borac na terenu.

Ovaj je rođeni Mostarac u najdražem dresu odigrao 47 utakmica i postigao 17 golova, a u srca svih Bosanaca i Hercegovaca je ušao na utakmici između Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine na Marakani 12. oktobra 2005. godine.

U okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2006. godine BiH je gostovala na Marakani, a atmosfera na tribinama Zvezdinog stadiona bila je sramotna.

Grupa BH Fanaticosa i drugih bh. navijačkih skupina smještena u kavez na tribini Marakane, našla se na strahovitom udaru moronskog dijela navijača SiCG, koji su ih gađali svim i svačim, od kamenja, do topovskih udara.

Kapiten reprezentacije BiH, Sergej Barbarez, kada je čuo i vidio na terenu šta se dešava na tribinama, jednostavno je poludio. Doslovno je ganjao sudiju po terenu tražeći da se meč prekine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.