Najbolji igrač jesenje polusezone u klubovima iz ZDK, Ermin Vehabović za Vas

2.01.2014. 23:00 0

Cijenjeni čitaoci prvog nezavisnog maglajskog news portala, u cjelosti Vam prenosimo intervju Ermina Vehabovića za www.sportzdk.ba. Vašim glasovima u anketi koju je ovaj portal organizovao proteklih dana, Ermin Vehabović, kapiten i napadač NK Natron proglašen je za „Najboljeg nogometaša jesenje polusezone u klubovima iz ZDK“.

U jakoj konkurenciji, u kojoj su bili Vedad Mudrov, Kenan Horić, Saša Kajkut, Emir Bureković, Jasmin Mešanović, Bajro Spahić, Adnan Žižo, Sead Banda, Mirza Kovač, Ajdin Dželo, Adnan Hodžić, Alen Dedić i Malik Mahmić, dvadesetpetogodišnji maglajski golgeter osvojio je najviše glasova – 672! Čak 19 postignutih pogodaka i desetak asistencija u jesenjej polusezoni, Erminov je učinak koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

SPORTZDK: Ermine čestitke za priznanje. Tvoje igre i golovi u dresu Natrona, u Drugoj ligi „Centar“ i Kupu BiH gdje je Natron stigao do osmine finala, nisu ostale nezapažene?

VEHABOVIĆ: Povjerenje ovolikog broja glasaća dokazuje mi, da sam uspio u onome što sam želio i zašto sam se trudio. A to je, da odigram što bolje ovo polusezonu, postignem što je moguće više golova i pomognem klubu da ostvari što bolji plasmam, kako u ligi, tako i u Kupu BiH. Naravno, to je podrška i podstrek za dalje, da se trudim još više. To je i dokaz da se portal www.sportzdk.ba dosta prati i u Maglaju jer mislim da su mi baš moje Maglajlije dale najviše glasova i najveću podršku. Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene, bili iz Maglaja ili ne…

 

SPORTZDK: Konkurencija su ti bili neki dokazani igrači na domaćoj i međunarodnoj sceni ali i momci za koje će se tek čuti?

VEHABOVIĆ: Naravno da je konkurencija dobra. Većinu igrača poznajem, neke i lično. Sve su to odlični nogometaši, i ko god da je pobijedio, zasluzeno bi bilo. Svi su oni baš najviše zasluženi za rezultate Čelika, Borca Jelah, TOŠK-a, Bosne Visoko, Rudara iz Kaknja i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

 

SPORTZDK: Osim naših čitatelja, sigurno da tvoje igre nisu ostale nezapažene i kod skauta, menadžera…?

VEHABOVIĆ: Ostajem u Natronu, bar je sada takvo stanje. Naravno da je bilo ponuda i još ih ima ali ljudi u NK Natron su prema meni maksimalno korektni i mislim da bi samo uz pravu ponudu, mogao promijeniti klub. Ukoliko bi i došla takva punuda sjeo bih sa upravom kluba i na lijep nacin bi se razišli i ostali u prijateljskim odnosima. Mada, teško će do toga doći, promijenio sam dosta klubova ali korektnost i iskrenost kao u Natronu, teško da sam vidio. Tako da su izgledi veliki da ću i dalje braniti boje svog matičnog kluba. Svi moji planovi trenutno moji planovi su svi vezani za Maglaj, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu, tu imam i djevojku i mislim da ću se tu i zadržati duže vrijeme.

 

SPORTZDK: Ipak dobru ponudu ne bi mogao odbiti?

VEHABOVIĆ: Normalno, uz dobru ponudu možda bi i došlo do promjene kluba jer mislim da mogu igrati fudbal i na mnogo višem nivou nego što je ovaj u Drugoj ligi. Samo bih razmotrio ponude iz Premijer lige BiH i naravno iz inostranstva, ukoliko bi se ukazala.

 

SPORTZDK: Kakva su ti očekivanja od nastavka sezone?

VEHABOVIĆ: Želim sa Natronom nastaviti redati uspjehe i pomoći klubu da dođe do cilja, tj.do 1. mjesta i plasmana u Prvu ligu Federacije BiH. Mislim da Natron na čelu sa ovakvom upravom kakvu ima moze to postići. Naravno, uz trenera Ekrema Bradarica i ove igrace, uz možda jedno ili dva kvalitetna pojačanja sigurno da možemo do najvišeg plasmana.

 

SPORTZDK: Koje će vam ekipe biti najveći rivali na putu do cilja?

VEHABOVIĆ: Pa mislim da će najveći konkurenti nam biti Goražde. Oni već prave dobru ekipu. Zvali su i mene nekoliko puta ali ali rekao sam da neću mijenjati klub ako nije veća liga. Osim toga prednost Goražda je što su već prvi. Međutim, nećemo se predati…

 

SPORTZDK: Ermine hvala ti na razgovoru i želimo ti, da  te zdravlje i sreće služe i u 2014. godini.

VEHABOVIĆ: Hvala vam na lijepim željema i velikoj podršci. Hvala vam što pratite sport i u manjim sredinama i nižim ligama. Svim građanima BiH, a posebno sportistima želim sretnu 2014. godinu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.