maglajinfo.com
sport nogomet 2278

Saopćenje kluba iz Kosove

NK Vis Simm-Bau: Organizator turnira ''Natronovi branioci Maglaja'' treba biti NK Natron

28.11.2017. 20:43 0

Povodom organizacije 56. memorijalnog malonogometnog turnira ''Natronovi branioci Maglaja'' NK Vis Simm-Bau iz Kosove oglasio se saopćenjem za javnost.

U saopćenju kluba iz Kosove stoji kako ''se ovih dana u javnosti pojavila informacija o organizaciji 56-og po redu Memorijalnog malonogometnog turnira "Natronovi branioci Maglaja" te da je ove godine osmišljena šema u organizaciji turnira, odnosno nosilac aktivnosti nije NK "Natron" Maglaj".

- Članovi OO imenovani su na način koji nije poznat našem sportskom kolektivu, odnosno nije nam jasan način odabira članova OO. Prema saznanjima zastupljeni su predstavnici klubova sa naše općine. Želimo napomenuti da naš klub nije učestvovao u ovakvom načinu izbora predstavnika u Organizacioni odbor. Razlozi za to su što nismo ni pozvani da učestvujemo u radu a drugi razlog je neslaganje sa oduzimanjem organizacije turnira od temeljnog nosioca ove aktivnosti odnosno NK "Natron". Smatramo da nosilac organizacije turnira treba ostati NK "Natron" Maglaj te da se ovakvim pristupom klub dovodi u neravnopravan položaj. Ovim saopćenjem želimo upoznati javnost da predstavnik OO iz Kosove nije predstavnik NK "Vis Simm-Bau" Kosova - stoji u saopćenju.

Kako je ranije saopćeno iz Organizacionog odbora, organizator 56. turnira ''Natronovi branioci Maglaja'' je Općina Maglaj a nosilac aktivnosti Dom kulture ''Edhem Mulabdić'' za razliku od proteklih godina kada je organizator i nosilac aktivnosti bio isključivo Nogometni klub ''Natron''.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.