Na Gradskom stadionu u Maglaju

Nogometaši Moševca u prvom kolu Kantonalne lige dočekuju FK Stupčanica

21.08.2015. 21:30 0

Nakon mnogo uloženog truda i nesebičnog zalaganja nekolicine svima nama poznatih osoba konačno smo dočekali da i ovaj projekat ugleda svjetlost dana. NK Moševac, iz istoimenog mjesta u blizini Maglaja svoju debitantsku sezonu u Kantonalnog ligi ZDK, u seniorskoj kategoriji, počinje već ovog vikenda, u subotu 22.08.2015 u 17.00h, saopćeno je iz Uprave NK Moševac.

- Žrijeb je odlučio da naš klub, u ovoj historijskoj utakmici za naše malo mjesto, odmjeri snage sa FK "Stupčanica" iz Olova. Važno je napomenuti da je FK Stupčanica bivši član Druge lige FBiH i zasigurno klub sa ambicijama da se vrati u istu. Očekujemo tešku ali fair-play utakmicu i ogromnu podršku sa tribina. Zato pozivamo sve zainteresovane da dođu na gradski stadion u Maglaju, mjesto gdje će naš klub igrati sve domaće utakmice, u već spomenuto vrijeme i pruže podršku momcima koji budu igrali.

- Napomenut ćemo da će naš klub kroz ovu sezonu, u kojoj će svaki bod da bude bitan jer je konkurencija jača nego ikad, voditi dobro poznati Miralem Nalić, trener sa velikim igračkim iskustvom. Na raspolaganje mu je stavljen raznovrstan i mnogobrojan igrački kadar, nekoliko iskusnih igrača ali relativno mlada ekipa. Tu se nalazi i nekoliko početnika, mladih ali veoma perspektivnih osoba koje će svoju priliku tražiti kroz rad i zalaganje na treninzima, navodi se. 

Naš drugi trećeligaš Vis iz Kosove u okviru prvog kola igrat će protiv Gradine Doboj Jug.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.