maglajinfo.com
sport nogomet 3890

U sklopu Kantonalne lige ZDK-a

Nogometaši Visa Simm-Bau na uređenom Grabovcu dočekuju Nogometni klub Zmaj

25.03.2017. 14:12 0

U sklopu Kantonalne lige ZDK-a nogometaši Nogometnog kluba Vis Simm-Bau sutra će na stadionu Grabovac dočekati nogometaše Nogometnog kluba Zmaj.

Nogometaši NK Vis Simm-Bau u sklopu 12. kola Kantonalne lige ZDK-a sutra će na stadionu Grabovac u Kosovi dočekati NK Zmaj iz B. Mahale. Nogometaši NK Zmaj nalaze se na 2. poziciji tabele sa osvojenim 21 bodom, dok je Vis na 7. poziciji sa 10 bodova. 

Ova utakmica igrat će se na uređenom stadionu Grabovac u Kosovi a koji su u proteklom periodu članovi Upravnog odbora te drugi volonteri uredili kako bi kreirali što bolje uslove za odigravanje mečeva u sklopu Kantonalne lige, ali i treninge seniorske i mlađih selekcija NK Vis Simm-Bau.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog projekta navodnjavanja u proteklom periodu teren stadiona Grabovac ograđen je novom žičanom ogradom a uređene su i zaštitne mreže na prednjoj strani stadiona. 

Kako saznajemo Mjesna zajednica Kosova u saradnji sa Upravom kluba ove godine planira realizovati i prvu fazu projekta rekonstrukcije stadiona a u planu je izgradnja tribine.

Kako je od ranije poznato Nogometni klub Vis iz Kosove koji ima preko 40 godina tradicije od ove sezone nastupat će pod nazivom Nogometni klub ''Vis Simm-Bau''.

Rezultat je to rada Upravnog odbora koji je pronašao generalnog sponzora, njemačku firmu Simm-Bau čiji je vlasnik Mirza Mujkanović.

Utakmica između NK Vis Simm-Bau i NK Zmaj na rasporedu je sutra, 26. marta od 14,30 sati a cijena ulaznice je 2,00 KM. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.