maglajinfo.com
sport nogomet 1805

Turnir okupio blizu 300 dječaka iz različitih dijelova BiH

Održan turnir ''Djeca Maglaja 2014'': Najbolji mladi nogometaši OFK Čelik Doboj i ŠF Budućnost Banovići

1.06.2015. 13:30 0

U sklopu projekta ''Sportski sadržaji za djecu i mlade-izbjegavanje svakodnevnice'' NK Natron u nedjelju 31. maja 2015. godine organizovao je malonogometni turnir ''Djeca Maglaja 2014'' koji je okupio blizu 300 dječaka iz različitih dijelova BiH.

Turnir koji je odigran bio je pozivnog karaktera i na njemu je učestvovalo 29 ekipa godišta 2004/05 te 2006. godište i mlađi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine. 

Prvo su se igrale utakmice grupne faze, zatim četvrtfinalne, pa polufinalne, a zatim utakmice za 3. mjesto i na kraju finalne utakmice. 

Kada su u pitanju selekcije godište 2004/05 najbolji su bili mladi nogometaši OFK Čelik Doboj, drugo mjesto zauzeli su mladi nogometaši Beta klub Tango iz Lukavca, dok su treće mjesto osvojili mladi igrači NK Novi Šeher.

Kada su u pitanju selekcije godište 2006. i mlađi najbolji su bili mladi nogometaši iz Banovića, članovi ŠF Budućnost, drugo mjesto zauzeli su igrači ŠF Rudanka, dok je treće mjesto pripalo domaćim nogometnim nadama, članovima ŠF Natron Maglaj.

Nakon utakmica turnira dodijeljene su nagrade ekipama, a kao najbolji pojedinci istakli su se Aleksandar Sekulić (OFK Čelik Doboj) kao najbolji igrač, te Mehić Almir kao najbolji golman (Beta klub Tango iz Lukavca) dok je najbolji strijelac bio Vedad Alispahić (NK Novi Šeher) u kategoriji 2004/05, te Ajdin Mustabašić (ŠF NK Natron) kao najbolji igrač, Nikola Božić (ŠF Budućnost) kao najbolji golman i Davud Đerzić kao najbolji strijelac (ŠF Budućnost Banovići) u kategoriji 2006. i mlađi. 

Važno je napomenuti perfektnu organizaciju ovog malonogometnog turnira, a za koju su gosti imali riječi hvale. 

Ovaj turnir realizovan je u sklopu UNDP-ovog projekta ''Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV-LOD IV'' kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.