Organizacioni odbor: ''Zimski 53. malonogometni turnir biti će poseban i jedinstven.''

26.01.2015. 23:58 0

Zimski 53. malonogometni turnir ''Natronovi branioci Maglaja'' kako smo već pisali biti će održan, a ove godine isti će biti poseban i jedinstven uz drugačije uslove i prilike u kojima će se turnir igrati.

"Svi administrativno-tehnički uslovi za realizaciju 53. zimskog malonogometnog turnira već su ranije bili spremni, međutim kako sanacija sportske dvorane nije završena, s tim da ne znamo konačan datum završetka radova, bili smo primorani na ovakvu odluku, da turnir bude održan na terenu gradskog stadiona", kazao je na početku razgovora za maglajinfo.com sekretar NK Natron, i član OO turnira Semir Mutapčić.

 

Po vizuelnim, uslovnim i praktičnim osobinama turnir neće biti kao prethodnih godina, ali će tradicija će biti ispoštovana.

 

"Imajući u vidu da je ovo 53. po redu turnir, odlučili smo da se tradicija ispoštuje. Naravno da po vizuelnom, uslovnom i praktičnom izgledu i osobinama turnir neće biti ono na što smo navikli, ali mora se priznati da je isti izazov i pokazuje hrabrost i organizatora i nogometaša koji će učestvovati", kazao je Mutapčić. 

 

Tehnički će sve biti spremno, a iz NK Natron se nadaju podršci sugrađana i posjetitelja ove sportske manifestacije. 

 

"Tehnički ćemo pripremiti travnjak terena stadiona (sredina zapadne strane) sa standardnim dimenzijama terena za odigravanje utakmica malog nogometa sa pripadajućim golovima. Naše prostorije (svlačionice igrača) će biti zagrijane za nogometaše. Sve prostorije će biti na usluzi svim akterima turnira, a cijena ulaznica za utakmice će biti 1 KM", rekao je Mutapčić za maglajinfo.com

 

Iz NK Natron pozivaju sve pravne subjekte i druga zainteresovana lica da pomognu i svojim sponzorskim sredstvima podrže organizaciju ove tradicionalne sportske manifestacije, 

 

"Koristim priliku da pozovem sve pravne subjekte i druga zainteresovana lica, da nam pomognu i svojim sponzorskim sredstvima učestvuju u realizaciji ovog turnira. Uplate za pomoć se mogu vršiti na broj ŽR 1011450000012624 PBS i ŽR 1994620057450467 Sparkasse Bank. Pokrovitelj ovog turnira je Općina Maglaj, čijim strukturama se ovim putem zahvaljujem, generalni sponzor je BH Telecom, medijska prezentacija pripada RTV Maglaj i FB grupi Maglajsport. Za pohvalu i primjer već sada navodimo kao sponzore "Masters" doo Liješnica, Sarajevo Osiguranje doo filijala Tešanj, Ministarstvo za nauku, obrazovanje, kulturu i sport ZDK i Nogometni Savez BiH", zaključio je Mutapčić. 

 

Organizacioni odbor 53. zimskog malonogometnog turnira "Natronovi branioci Maglaj" upućuje poziv svima da dođu i prate utakmice turnira na Gradskom stadionu jer će ovo ipak biti za promjenu osobita i jedinstvena sportska manifestacija.

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.