Pripreme Zmajeva u Zenici

Optimizam uoči meča s Velsom: Ibišević i Salihović vjeruju u pobjedu

6.10.2015. 16:29 0

U Trening centru NS BiH u Zenici nogometna selekcija BiH se sprema za 10. oktobar kada će na stadionu Bilino Polje igrati kvalifikacionu utakmicu sa Velsom, javlja reporter Patrie.

Vedad Ibišević, bh. napadač koji se vratio u formu i postiže sjajne golove za njemačku Herthu kazao je danas da očekuje tešku utakmicu.

- Igramo protiv ekipe koja je najvise iznenadila. Imamo problema sa povredama ali siguran sam da možemo pobijediti to je naš glavni i jedini cilj. Drago mi je sto sam u dobroj formi, dobio sam minutažu koju sam tražio, pokušavam dati svoj maksimum. Vels je dobro organizovan, imaju jakih igrača ali i mi imamo kvalitet – istakao je Ibišević.

Povratnik među Zmajeve Sead Salihović istakao je da moraju dati sve od sebe, gledati da pobijede bez obzira na koji će to način biti.

- Pobjeda nam treba više nego ikad Vels je jaka ekipa to svi znamo mislim da imamo kvalitet i mislim da možemo pobijediti naši navijači će nam pomoći – napomenuo je Salihović.

Asistent selektora Mehmeda Baždarevića Dragan Perić novinarima je kazao da su sve pripremili i analizirali utakmice Velsa, a kako bi spremno dočekali ovaj važan meč.

- Zdravstveno stanje Lulića i Džeke zadovoljavajuće je, te da će prema našim saznanjima obojica biti na raspolaganju štabu – istakao je Perić, dodajući da Džeko čeka rezultate posljednjih pregleda.

On je pojasnio da ukoliko Džeko pak ne nastupi da će Hodžić i Đurić moći adekvatno odgovoriti postavljenim zadacima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.