Pape svima paše, to bi ga moglo ostaviti na klupi BiH

8.07.2014. 17:22 0

U Sarajevu će se sutra održati sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, na kojoj će između ostalog Safet Sušić, bh. stručnjak koji je reprezentaciju BiH vodio u posljednje četiri godine prezentirati svoj izvještaj o radu, piše novinska agencija Patria.

Još uvijek je neizvjestan Sušićev ostanak na klupi, ali kako saznajemo od jednog člana IO to je najrealnija šansa, jer Pape svima odgovora.

 

- Igračima jer ih je odveo na Svjetsko prvenstvo, čelnicima Saveza jer se ne miješa u njihov rad, ali eto opet ćemo vidjeti – kaže naš izvor.

 

Najveći problem, međutim, mogle bi biti finansije, jer je Sušić radio za plaću od 10.000 KM, a kako saznajemo sada će Pape tražiti veći iznos.

 

Iz Nogometnog saveza su jasno poručili da Sušić može ostati, ali o detaljima pod kojima bi ostao niko ne govori. Pa, čak ni sam Pape nije želio precizirati uslove pod kojima bi ostao na klupi BiH.

 

I scenarij u kojem bi neki članovi trebali predložiti Dušana Bajevića za novog selektora sada se dvoume, ali nije im ostalo mnogo vremena.

 

- Čuo sam da se takav scenarij trebao održati. Da neko kaže kako je Sušić sada preskup, pa da će onda reći za te pare možemo dovesti i Bajevića npr,. što bi podržali srpski predstavnici u IO – dodao je naš izvor. 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.