maglajinfo.com
sport nogomet 1500

Sudije napustile stadion uz pratnju policije

Pet golova na utakmici Natrona i Bosna Seme: Sudije glavni akteri utakmice

23.08.2015. 21:38 0

Dobru fudbalsku predstavu danas na Gradskom stadionu u Maglaju u kojoj su se sastali NK Natron i FK Bosna Sema pokvarile su sumnjive odluke sudijske trojke iz Sarajeva i Zenice.

Nogometaši Nogometnog kluba Natron danas su poraženi na Gradskom stadionu u Maglaju rezultatom 2:3 u dobroj fudbalskoj predstavi koju su obilježile sumnjive odluke sudijske trojke predvođene Čatibović Denijem iz Sarajeva te pomoćnicima Sofić Aldinom te Bajrambašić Damirom iz Zenice. 

Na početku utakmice NK Natron stajao je bolje na terenu te imao inicijativu, međutim kazna za nekoliko propuštenih stopostotnih prilika dolazi u 24. minuti susreta kada fizički spremniji nogometaši FK Bosna Sema pogađaju za 0:1, strijelac je bio Mašić.

Nakon pogotka nogometaši NK Natron pokušavali su stići prednost. U 29. minuti nakon prekida Muratović pogađa, ali je gol poništen zbog igranja rukom.

Igra se zatim odvijala na sredini terena, a pred kraj prvog poluvremena u 43. minuti nogometaši Bosna Seme povećavaju prednost na 0:2. 

U drugom poluvremenu nakon nekoliko izmjena stratega našeg kluba Tade Tomasa Natron je krenuo ofanzivnije.

U 50. minuti susreta dobra igra urodila je plodom, Elman Muratović smanjuje na 1:2. 

Odmah zatim u prvoj prilici na drugoj strani Mujić pogađa nakon kontra napada za 1:3. 

Nogometaši Natrona bezpoštedno su se borili i na 1:3 nisu prestali napadati goste iz Sarajeva. Tako je Omerović pogotkom u 58. minuti smanjio prednost na 2:3, što će biti i konačni rezultat meča.

Zatim na terenu scene koje ne želimo gledati na fudbalskim terenima. Nakon prekršaja Hiroša, uslijedila je prepirka te naguravanje između domaćih i gostujućih igrača.

Nakon konsultacija sa pomoćnikom sudija Čatibović, Hiroša i Šehića isključio je iz igre. Prilikom napuštanja terena Hiroš je prigovarao glavnom sudiji te odugovlačio izlazak iz igre, a uslijedila su zatim opravdano, dobacivanja navijača sa tribina Gradskog stadiona.

Natron je i sa deset igrača napadao te pokušavao izjednačiti rezultat, međutim tada na scenu stupa mladi sudija Sofić Aldin iz Zenice koji je nekoliko puta uprkos čistim situacijama prekidao napade Natrona svirajući offside.

Također ni nekoliko spornih situacija u periodu kada je Natron pokušavao postići gol u šesnaestercu gostujuće ekipe sudijska trojka nije htjela vidjeti. 

Ostaje nam još i da spomenemo kako je Sofić Aldin došao u Maglaj kao zamjena za drugog pomoćnog sudiju.

Utakmicu u Maglaju sudio je Sofić umjesto Šehić Mirsada, s namjerom ili ne, ostaje da se vidi.

Nezadovoljna suđenjem maglajska publika je i nakon posljednjeg zvižduka protestvovala, a sudije i delegat utakmice teren Gradskog stadiona u Maglaju napustili su uz pratnju policije. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.