Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
sport nogomet 477

Pioniri Natrona protiv Sarajeva u finalu Međunarodnog nogometnog razvojnog turnira ''Maglaj 2019''

8.06.2019. 16:15 0

Utakmica je na rasporedu u 18.15 sati.

Na Gradskom stadionu u Maglaju u organizaciji Nogometnog kluba Natron danas se igra Međunarodni nogometni razvojni turnir ''Maglaj 2019''.

Turnir je osim domaćina okupio odgovarajuće pionirske selekcije FK Sarajevo, FK Sloboda Tuzla, FK Radnik Bijeljina, NK Široki Brijeg i NK Marsonia iz Slavonskog Broda. 

Mladi nogometaši iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske danas su odigrali 6 mečeva tokom grupne faze raspoređeni u dvije grupe. 

U grupi A bili su Natron Maglaj, Sloboda Tuzla i Radnik iz Bijeljine, dok su u grupi B bili Sarajevo, Marsonia iz Slavonskog Broda i NK Široki Brijeg.

Obzirom da su mladi nogometaši Natrona, s kojima vrijedno rade treneri Armin Mulabdić i Sanel Čakrama, upisali dvije pobjede i tako osvojili prvo mjesto u grupi A u finalu će odmjeriti snagu s FK Sarajevo, ekipom koja je također upisala dva trijumfa u sklopu grupe B. 

Prema rasporedu turnira finale između Natrona i FK Sarajevo na rasporedu je u 18.15 sati. 

Utakmica trećeplasiranih ekipa iz grupa (FK Sloboda Tuzla i NK Marsonia Slavonski Brod) za petu i šestu poziciju na rasporedu je u 16.00 sati dok će meč drugoplasiranih timova iz grupa (FK Radnik Bijeljina i NK Široki Brijeg) za treće i četvrto mjesto biti odigrana u 17.10 sati. 

Tokom grupne faze turnira postignuti su sljedeći rezultati: 

NK Natron 1:0 FK Sloboda 

(Bašić Emmre)

NK Široki Brijeg 1:0 NK Marsonia

(Prusina Ante) 

FK Sloboda 1:1 FK Radnik

(Džinić Damir za Slobodu, Mičić Nikola za FK Radnik)

NK Marsonia 0:3 FK Sarajevo 

(Lamadžema Kenan 3X)

NK Natron 1:0 FK Radnik

(Smajlagić Adin)

FK Sarajevo 2:0 NK Široki Brijeg

(Lamadžema Kenan, Granov Din)

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.