Počele pripreme NK Natron

4.02.2014. 11:26 0

Od prije neki dan je radna atmosfera i na stadionu našeg NK Natron. Šef stručnog štaba Ekrem Bradarić u prisustvu nekolicine članova uprave, predvođenih Husejinom Mrvoljkom, predsjednikom NK Natron izvršio je prozivku nogometaša. Bilo ih je 22, a među njima i desetak juniora.

Kako prenosi sportzdk.ba za njih su potvrdili predsjednik Mrvoljak i trener Bradarić da bi Natron osim treniranja na lokalnim terenima, sedmodnevne pripreme trebao obaviti i izvan grada. 

 

„Prvih deset dana radit ćemo isključivo na fizičkoj pripremi. Nakon toga krećemo sa odigravanjem utakmica. Pet – šest kvalitetnih provjera sa ekipama iz ovog dijela BiH bit će sasvim dovoljno, tim prije jer ekipa nije doživjela promjene. Zadržali smo igrački kadar, a vjerujem da ćemo angažovati još dva – tri kvalitetna pojačanja kako bih pojačali konkurenciju“, kaže nekadašnji stoper Čelika, danas trener Natrona, koji je podsjećanja radi, protekle jeseni  stigao do osmine finala Kup-a BiH gdje ga je zaustavio premijerligaš Mladost iz Velike Obarske.

 

Drugi dio sezone Natron će dočekati na 5. mjestu.  Ispred su Goražde, Bosna Visoko, TOŠK i Borac iz Jelaha. Međutim, bodovana razlika nije velika. Sve su te ekipe u 5 bodova. „To su odlični timovi, dobro organizovani i vođeni. Međutim i mi imamo svoje adute. Uprava Natrona radi odličan posao, stvorila je optimalne uslove za rad, svi naši igrači su zadovoljni, klub je na zdravim nogama i naše je samo da radimo i igramo. Imamo dobar raspored u nastavku sezone i uz kvalitet kojeg posjedujemo i podršku naših navijača, nadam se da možemo do cilja, a on je 1. mjesto i plasman u Prvu ligu FBiH“, optimista je Ekrem Bradarić, trener NK Natron.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.