Pogledajte kako je Maglaj slavio odlazak Zmajeva u Brazil

25.06.2014. 22:20 0

Svakom Bosancu i Hercegovcu ostat će u sjećanju 15. oktobar, dan kada su reprezentativci Bosne i Hercegovine pobjedili Litvaniju rezultatom 0:1, te se tako direktno plasirali na SP u Brazilu.

VIDEO

Petnaesti oktobar 2013. godine. Ibišević, 68. minut. To će ostati zapisano. Od tada se mjeri novo vrijeme u bh. fudbalu. BiH je posljednjem meču kvalifikacija osigurala debi na SP-u, na Marakani protiv Argentine. U Kaunasu smo se mučili, najteži, najnervozniji meč u historiji odigran u kišovitoj zemlji na Baltiku. Ali, bilo je jasno da ćemo proći. Već smo prošli (pre)težak put.  

 

Mnogi bh. gradovi tada su slavili Zmajeve i njihov uspjeh, a među njima bio je i Maglaj, poplavama poharani grad u dolini rijeke Bosne uvijek je živio svoju reprezentaciju, uvijek je ovaj herojski grad živio Bosnu i Hercegovinu, tako je bilo i tako će i ostati. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.