N. Dedukić/maglajinfo.com
sport nogomet 1509

Nagradni fond turnira iznosi 8,000 KM, a kotizacija po ekipi 200 KM

Elvir Vehabović, predsjednik Natrona: Turnir otvaramo 20. decembra, biti će bolji od dosadašnjih

19.11.2015. 15:12 0

Utakmicama proteklog vikenda okončan je prvi dio sezone u Drugoj ligi FBiH Centar u kojoj se takmiči i maglajski Nogometni klub ''Natron'' koji se u nedjelju na Gradskom stadionu sastao sa Ilijašem i odigrao neriješeno, 1:1.

Natron je u posljednjoj utakmici jesenjeg dijela prvenstva odigrao neriješeno protiv NK ''Ilijaš'' i tako završio prvi dio sezone na 4. mjestu tabele sa 25 osvojenih bodova. 

Kako je u razgovoru za portal maglajinfo.com kazao Elvir Vehabović, novi predsjednik NK ''Natron'', on je zadovoljan ostvarenim rezultatom u prvom dijelu sezone i nada se da će Natron u nastavku prvenstva nastaviti pružati dobre partije. 

''Na proljeće ćemo pokušati nastaviti sa dobrim rezultatima i na neki način pripremiti ekipu za slijedeću sezonu u koj imamo cilj uvesti mlađe kategorije u viši rang takmičenja, te da naši nogometaši pokušaju izboriti prvo mjesto i eventualno plasman u Prvu ligu FBiH. Nedostaje nam za to još mnogo stvari, i organizacijski, ali i što se tiče uslova na stadionu, mi ćemo pokušati u periodu koji je pred nama da planirane aktivnosti jednu po jednu realizujemo'', kazao je Vehabović. 

Ove sezone Natron će se također boriti za prvo mjesto na tabeli, ali kako kaže predsjednik Vehabović, Natron ne može ući u viši rang takmičenja zbog propozicija takmičenja. 

''Mi idemo na prvo mjesto, da pokažemo da možemo, ali nam propozicije takmičenja neće dozvoliti ulazak u viši rang'', izjavio je Vehabović za maglajinfo.com

Nakon što je jesenji dio sezone završen, Uprava kluba okreće se organizaciji 54. Memorijalnog malonogometnog turnira ''Natronovi branioci Maglaja'' koji će biti otvoren 20. decembra 2015. godine. 

"Očekujemo da 54. Memorijalni malonogometni turnir kojeg ćemo otvoriti 20. decembra bude bolji nego što su bili dosadašnji. Trudimo se da svojim inovacijama, svojim radom unaprijedimo taj turnir. Očekujem veliki odziv ekipa, s jedne strane zbog toga što prošle godine nije bio održan u dvorani, već na stadionu, samo zato da se ne bi prekinula tradicija, a vjerujemo da su i ekipe poželile doći u Maglaj i igrati naš tradicionalni turnir", priča Vehabović. 

Za najbolje ekipe na turniru obezbjeđen je nagradni fond u iznosu od 8,000 KM, a kotizacija po ekipi iznosi 200 KM.

"Kotizacija po ekipi iznosi 200 KM, s tim da i ovaj turnir kao i onaj predzadnji turnir, 52. daje mogućnost da se prijave 11. i 12. igrač koji koštaju po 50 KM, a propozicije kažu da se za jednu utakmicu može kandidovati 10 igrača. Ukoliko postoje 11. i 12. oni bi morali biti na tribinama. Fond nagrada je 8,000 KM, prvo mjesto 5, drugo 2 i treće mjesto hijadu KM", izjavio je Vehabović, te na kraju podsjetio da se sve informacije vezane za takmičenje i prijave ekipa za učešće na turniru, mogu dobiti od sekretara NK ''Natron'', Semira Mutapčića na broj telefona 061/462-033, a prijavu i registraciju učešća na turniru, predstavnici takmičarskih ekipa mogu vršiti u objektu JU Dom kulture ''Edhem Mulabdić'' Maglaj, kancelarija br. 1 radnim danima od 08,00 do 14,00 sati. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.