maglajinfo.com
sport nogomet 1226

Sirovica ostaje na klupi Natrona, ne želi izigrati povjerenje navijača

18.04.2018. 15:09 0

Damir Sirovica ostat će na klupi Nogometnog kluba Natron.

Damir Sirovica koji je proteklog vikenda dao usmenu ostavku na mjesto trenera Nogometnog kluba Natron ipak će ostati na čelu maglajskog kluba.

Ovo je u razgovoru za portal Maglajinfo.com potvrdio Damir Sirovica koji je naglasio kako će na klupi maglajskog kluba ostati jer ne želi izigrati povjerenje velikog broja navijača koji su mu proteklih dana dali veliku podršku.

Sirovica je kazao i kako su problemi i previranja na adresi Ulice Srebreničkih žrtava rata evidentni te kako će se u budućem periodu morati sistematski prići svakom od njih. 

Podsjećamo, Natron je u posljednjoj utakmici proteklog vikenda remizirao sa Jedinstvom iz Ilijaša rezultatom 3:3, a na teren Gradskog stadiona nisu istrčali Mirzad Hadžić niti Amel Husaković, a zbog, navodno, neopravdanog odbijanja od plate. Ovakvom bojkotu nedjeljne utakmice pridružilo se naknadno još nekoliko igrača ali izgleda da će stvari biti ispeglane.

Sirovica je nakon susreta u nedjelju podnio usmenu ostavku koju je i povukao a trener maglajskog kluba dao je i određene uslove koje su igrači i aktuelna Uprava prihvatili kako bi bio nastavljen neometan rad maglajskog kluba.

- Prijeko je potrebna Skupština kluba i potrebno je dati mogućnost da se Natron čim prije kvalitetno pojača u svim strukturama sa novim svježim ljudima koji vole Natron i spremni su se založiti za njegovo bolje sutra, a takvih je nadamo se puno u ovom ponosnom gradu - kazao je Sirovica.

Sirovica je izrazio nadu da će se u budućnosti neke važne stvari u Klubu posložiti te da će biti stvoreni uslovi u kojima će trener i igrači moći neometano i bez ikakvih problema obavljati zadatke te donositi radost na lice Natronovih navijača.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.