maglajinfo.com
sport nogomet 1260

Bez primljenog gola

Sportske igre mladih Doboj: Mladi nogometaši NK ''Novi Šeher'' prvaci u fudbalu

7.08.2015. 10:53 0

Mladi nogometaši NK ''Novi Šeher'' iz Novog Šehera osvojili su prvo mjesto u fudbalu na Sportskim igrama mladih koje su jučer igrane u Doboju.

Prvim mjestom mladi nogometaši iz Novog Šehera osigurali su plasman među 27 najboljih ekipa iz BiH koje će igrati završni turnir u Sarajevu. 

- Ova generacija nogometaša radi punom parom što pokazaju njihovi rezultati i činjenica da je prošle sezone čak 5 igrača nastupalo za ekipe starijeg uzrasta, saopćeno je iz NK ''Novi Šeher''.

Evo i rezultata i strijelaca turnira u Doboju:

Osmina finala: Eko kids 4-0 Red bull
Strijelci: Ajdin Handžić, Jusmir Bašić, Daniel Lukić, Almin Hajrić

Četvrtfinale: Eko kids 2-0 Orlovi
Strijelci: Daniel Lukić, Almin Hajrić

Polufinale: Eko kids 0-0 Fair play (7-6)

Finale: Eko kids 2-0 Fair Play 2
Strijelci: Daniel Lukić, Almin Hajrić

Sportske igre mladih inače su najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Evrope, i one promovišu način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao alternativu svim mogućim negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladih.

Sretno našim mladim nogometašima na završnom turniru u Sarajevu. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.