maglajinfo.com
sport nogomet 425

Spuštena zavjesa na 57. MMNT ''Natronovi branioci Maglaja'': BCS Huso osvojio naslov prvaka, postignuta 323 gola

15.01.2019. 13:24 0

Spuštena je zavjesa na 57. MMNT ''Natornovi branioci Maglaja'' koji je održan u Maglaju u periodu od 21. decembra 2018. godine do 12. januara 2019. godine. Ukupno 21 dan malonogometne igre popunilo je 29 takmičarskih ekipa s 293 registrirana igrača.

Posljednje večeri 57. MMNT Bosch Car Service Huso savladao je u finalu ekipu Stolarija Famm rezultatom 3:2 nakon penala i tako osvojio 57. MMNT.

Treće mjesto osvojila je ekipa MZ Ulišnjak koja je u utakmici za treće mjesto porazila Servis Turbina-Autoexpert rezultatom 4:1.

Najboljim golmanom turnira proglašen je Kenan Bašić (Servis Turbina Autoexpert), a najboljim strijelcem proglašen je Edin Husaković (Stolarija Famm).

Titula najboljeg igrača ovogodišnjeg turnira pripala je Maidu Ramiću (BCS Huso).

Na 57. MMNT ukupno su postignuta 323 gola, a u listu strijelaca upisala su se 133 igrača. Preko 9.000 posjetilaca je pratllo ovu sportsku tradiciju a prosjek gledanosti bio je 428 gledatelja u Sportskoj dvorani u Maglaju. Turnir su sudili Armin Mulabdić (Maglaj) i Tarik Mulasmajić (Tešanj).

- Koristimo priliku da se zahvalimo našim sponzorima kojih je bilo 46 - saopćeno je iz Organizacionog odbora.

- Zadnje večeri takmičenja u decembru je organizirano humanitarno veče i cjelokupni prihod od prodanih ulaznica te večeri sa dodatnom novčanom vrijednosti od organizatora turnira (500 KM) je uplaćeno kao donacija na ime SOS Dječija sela BiH. Iste večeri je podjeljeno 70 novogodišnjih paketića za naše najmanje koji su bili u sportskoj dvorani. Pored zabavnih nagradnih igara za posjetitelje turnira, posljednje večeri takmičenja kao glavna nagrada iznenađenja našem sretnom gledaocu uručen je SMART TV PHILIPS. U ime Organizacionog odbora, zahvaljujemo se našoj Općini i Općinskom načelniku, našim sponzorima, prijateljima turnira, uposlenicima sportske dvorane, predstavnicima i igračima takmičarskih ekipa kao i svim posjetiteljima koji su nas pratili i podržavali tradicionalni malonogometni turnir - navodi se.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.